+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Nieuwe spoordienst Yiwu– Amsterdam

Nieuwe spoordienst Yiwu– Amsterdam

Internationaal spoorvervoer is bezig aan een flinke opmars. Naar verwachting zal 18% van de containers in 2020 over het spoor gaan. De spoorverbinding “de Nieuwe Zijderoute” tussen China en Europa speelt hierbij een belangrijke rol en biedt ook volop kansen voor Nederlandse importeurs en exporteurs. Naast de rechtstreekse verbinding tussen Chengdu en Tilburg die startte in 2016, is er deze maand ook één tussen Yiwu en Amsterdam van start gegaan. Wat zijn de kenmerken en mogelijkheden van deze spoorverbinding?

 

Yiwu-Amsterdam in 16 dagen

Yiwu ligt slechts 290 kilometer van Shanghai, de grootste stad van China. Hiermee is het een interessante bestemming voor zowel import als export. De bedoeling is dat het traject van 11.000 kilometer tussen Amsterdam en Yiwu in slechts 16 dagen wordt afgelegd. Inclusief het transport van deur-tot-deur, is een zending dan gemiddeld 20 dagen onderweg naar de eindbestemming. Hiermee zou het de snelste verbinding met de Chinese Oostkust zijn.

Spoorverbinding Yiwu - Amsterdam expediteur Ritra Cargo

Kaartgegevens ©2018 Google

Momenteel vertrekt de trein vanuit Yiwu naar Amsterdam en vice versa één keer per week. China investeert flink in de spoortrajecten op “de Nieuwe Zijderoute”, waardoor de frequentie naar verwachting snel zal worden opgeschroefd naar 2 à 3 keer per week. Op de trein tussen Yiwu en Amsterdam kan er zowel FCL (40’) als LCL worden geboekt.

 

Transittijden, kosten en productgroepen

Spoorvervoer positioneert zich qua kosten en transittijden precies tussen zee- en luchtvracht in. In vergelijking met zeevracht zijn goederen per spoor zo’n twee keer sneller op de eindbestemming. Dit is inclusief het transport van deur-tot-deur. De kosten hiervoor liggen ongeveer drie keer hoger dan zeevracht. Luchtvracht is met een transittijd van 3 dagen aanzienlijk sneller, maar kost gemiddeld zes keer meer dan vervoer per spoor.

 

Goederenvervoer per spoor is interessant voor een breed scala aan producten. De transittijden en kosten maken echter, dat het vooral onder bepaalde productgroepen een populaire modaliteit is. Zo worden goederen met een hoge waarde, waaronder high-end fashion, staalproducten en elektronica vaak over het spoor vervoerd. Maar ook wordt veel voedsel, zoals babyvoeding en dranken, met de trein naar China en Nederland getransporteerd.

 

Import of export zending per trein boeken?

Onze agent in China is lokaal vertegenwoordigd en heeft al veel ervaring met spoorvervoer. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of wilt u direct een zending boeken? Neem dan contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.