+31 (0)10 76 71 000
Select language

Tariefverhogingen en krapte in wegvervoer

De prijzen voor wegvervoer stijgen, terwijl de laadcapaciteit afneemt. Het is een trend die al een tijdje zichtbaar is en die wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Denk hierbij aan het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de kosten voor diesel. Maar ook de chauffeurslonen nemen in rap tempo toe door de nieuwe CAO. Welke ontwikkelingen zijn er te verwachten in het wegtransport, de laadcapaciteit en de tarieven?

 

(meer…)


Als datadelen de standaard wordt

Datadelen voegt veel waarde toe in de logistieke sector. De initiatieven om dit in goede banen te leiden zijn dan ook talrijk. Toch zijn er nog veel barrières die een brede adoptie in de weg staan. Een grootschalig onderzoek naar datadelen binnen het MKB probeert hier verandering in te brengen. Onze collega Ad Schoenmakers werd hierover geïnterviewd vanwege zijn voortrekkersrol op dit gebied. Waarom is datadelen zo belangrijk, en wat is er volgens hem nodig om de barrières te doorbreken?

 

(meer…)


30 jaar Ritra Cargo

Op woensdag 15 augustus was het zover: Ritra Cargo vierde haar 30e verjaardag! In drie decennia tijd hebben wij een mooie groei doorgemaakt. Echter zijn wij in de basis vrijwel hetzelfde gebleven. Een kort stukje geschiedenis over Ritra Cargo.

 

(meer…)


Vakantieperiode China: meld uw zendingen tijdig aan

Ieder jaar van half september t/m half oktober ontstaat er grote druk op de scheepsruimte in China. Dit komt door de vele nationale feestdagen die in deze periode plaatsvinden. Fabrieken zijn dan gesloten en het werk in de havens ligt stil. Importeurs die hier geen rekening mee houden in de planning lopen het risico dat hun zendingen vertraging oplopen.

 

(meer…)


Transport Zuid-India ernstig verstoord door overstromingen

Begin deze maand is de Zuid-Indiase staat Kerala getroffen door de zwaarste overstromingen in 100 jaar. 850.000 inwoners zijn op de vlucht geslagen en vele honderden mensen zijn door het natuurgeweld omgekomen. Ook zijn gebouwen ingestort en wegen onbegaanbaar geworden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de handel in de regio Kerala en daarmee de stad Cochin, die in deze staat ligt. Onze agent in Cochin houdt ons hiervan dagelijks op de hoogte.

 

(meer…)