+31 (0)10 76 71 000
Select language

Spoorvervoer vanuit China, de huidige mogelijkheden

De vraag naar vervoer vanuit China neemt stap voor stap weer toe. Door het Coronavirus is de huidige situatie helaas erg onvoorspelbaar geworden. Deze tijd verlangt van ons dat we creatief zijn. Het is belangrijk dat we zo optimaal mogelijk gebruik proberen te maken van alle beschikbare modaliteiten. In gevallen waarbij u de goederen relatief snel nodig heeft, maar waar luchtvracht momenteel misschien wat minder vanzelfsprekend is dan dat u gewend bent, kan spoorvervoer een goed alternatief bieden. Want terwijl Europa en de Verenigde Staten met man en macht het Coronavirus proberen te bestrijden, vertrok afgelopen zaterdag, sinds de uitbraak in China begin 2020, de eerste trein vanuit Wuhan. 

  

  (meer…)


De Brexit is een feit. Wat nu?

De Brexit. Het zal u niet zijn ontgaan. Na een lange, spannende periode heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 31 januari 2020 verlaten met een terugtrekkingsakkoord. De Brexit is nu dus een feit, maar wat zijn eigenlijk de laatste ontwikkelingen? Is er al veel veranderd voor importeurs? Waar moet u rekening mee houden per 1 januari 2021? En welke gevolgen heeft dit dan voor uw douanezaken? Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken en adviseren u over de voorbereidingen die u nu al kunt treffen.

 

(meer…)


Even voorstellen: onze nieuwe collega Patty Chiu

De Teampagina is een van de best bekeken pagina’s op onze website. Daar zijn wij natuurlijk maar wat trots op! Sinds december 2019 heeft Ritra Cargo er op Marketing & Sales een collega bij: Patty Chiu. Hoe bevalt het haar in de Waalhaven? Verschilt de gang van zaken bij Ritra erg van die bij haar vorige werkgever Cargo Services in Hong Kong? Wij vroegen het onze collega met haar Hongkongse roots en Rotterdamse mentaliteit!

 

(meer…)


Studenten geven invulling aan IT business case Ritra Cargo

Een verfrissende blik op logistieke IT. Wie kan dat beter geven dan de studenten van de minor Innovative Logistics & IT? Ritra Cargo werkt graag samen met scholen die opleidingen op het gebied van logistiek en IT aanbieden. Het afgelopen half jaar was het de beurt aan de Hogeschool Rotterdam. De vierdejaars minor studenten konden aan de slag met een echte Ritra business case.

 

(meer…)


Het Coronavirus en de situatie in China

Al eerder hebben wij u geïnformeerd over de verlenging van de Nieuwjaarsvakantie in China. Door de omvang van het Coronavirus breiden de problemen zich wereldwijd verder uit. In China zijn er gelukkig ook werkzaamheden die langzaamaan weer worden hervat. Onze Chinese agent Cargo Services houdt ons dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op basis waarvan wij u een actueel beeld van de situatie kunnen schetsen.

 

(meer…)