+31 (0)10 76 71 000
Select language

Directe afvaarten vanuit Bangladesh

Als donderslag bij heldere hemel waren ze daar: de directe afvaarten van Chittagong, Bangladesh naar Europa. Een tweetal rederijen springen hiermee in op de huidige markt, die nog steeds te kampen heeft met hoge tarieven vanuit Bangladesh. Een grootse, nieuwe logistieke ontwikkeling mèt een enorme tijdwinst! Welk profijt heeft u als verlader hiervan?

 

(meer…)


De 1.136 duurzame acties van team Ritra Cargo

Meer duurzame gewoontes eigen maken. Niet alleen op werk, maar juist ook privé. De afgelopen 40 dagen zijn de collega’s van Ritra Cargo hier intensief mee bezig geweest. En dat we geen half werk doen, dat mag duidelijk zijn. Gezamenlijk hebben we 1.136 duurzame acties ondernomen! Van korter douchen, tot zwerfafval opruimen en minder vlees eten. Welke impact hebben we als team precies gemaakt? En hoe zorgen we voor blijvend resultaat?

 

(meer…)


Wat betekent de lockdown in Shanghai voor verladers?

Door de vele omicron besmettingen ligt het werk in de haven van Shanghai al sinds begin april stil. Het duurt niet lang meer voordat dit ook impact heeft op andere havens van China. Rederijen hebben daarnaast blank sailings aangekondigd en congestie en vertraging liggen op de loer. Welke gevolgen heeft dit voor uw zendingen?   

 

(meer…)


Team Ritra Cargo samen aan de “zwila” en vegan-lunch

De Ritra Cargo Footprint Challenge is van start! Deze onderlinge competitie daagt ons uit om na te denken over ons eigen gedrag ten opzichte van het milieu. Wat is onze persoonlijke footprint? En wat is die van ons bedrijf? En het allerbelangrijkste: hoe kunnen we die verkleinen? Eén ding staat vast: deze Footprint Challenge is nu al heel leerzaam! Welke duurzame acties, tips & tricks zijn al voorbijgekomen? En wie zijn onze eerste winnaars?

 

(meer…)


Starten met importeren – zo beperkt u transportkosten

Start u met importeren? Dan begint u waarschijnlijk klein. Vaak gaat het om een aantal samples of kuub. Wat dan de voordeligste manier is om uw goederen te verschepen hangt af van een aantal factoren. Daarnaast kan de Incoterm die u overeenkomt met uw leverancier onverwachts hoge kosten tot gevolg hebben. Hoe werkt dit alles precies?

 

(meer…)

Call us Chat with us