Nieuws

Software update: nieuwe functie ‘consolidate’ in TCS

Importeurs hebben bij de productie van goederen vaak te maken met verschillende zendingen die ieder op een ander moment verzendklaar zijn. Deze worden vervolgens zo snel mogelijk en los van elkaar verscheept, ook al zijn ze niet direct op de eindbestemming nodig. Hoe handig zou het zijn als deze zendingen kunnen worden gecombineerd tot één shipment, wanneer de tijd dit toelaat? Met de nieuwe functie ‘consolidate’ binnen ons Traffic Control System (TCS) is dit mogelijk. Hiermee krijgt u de vrijheid om uw zendingen te laten consolideren binnen een bepaald tijdsvenster.

 

(meer…)


Ritra Cargo verhuist naar nieuw pand

Ritra Cargo gaat verhuizen! Vanaf maandag 19 maart 2018 zal ons hoofdkantoor op een nieuwe locatie zijn gevestigd. Wij verhuizen van de Van Weerden Poelmanweg 1 naar de Albert Plesmanweg 61C, nog geen kilometer verderop. We blijven dus in de Rotterdamse Waalhaven.

 

(meer…)


Gratis webinar: ontdek de voordelen van iSHARE

Demo van live-transacties met iSHARE

Samen met co-creatiepartners Portbase, Ritra Cargo en Yellowstar organiseert iSHARE een webinar over het afsprakenstelsel iSHARE. Met dit afsprakenstelsel kan vanaf dit jaar iedereen in de logistiek data delen. Ook met tot dusver onbekende partijen. Op een simpele en gecontroleerde manier.

(meer…)


Chinees nieuwjaar beïnvloedt transport

Van 15 t/m 21 februari viert China het Chinees nieuwjaar. Dit betekent dat er een week lang feest wordt gevierd, waarbij iedereen vrij is. Logischerwijs heeft dit ook consequenties voor het transport.

 

(meer…)


Problemen en oplossingen rondom FLEGT-vergunningen

Sinds de invoering van het FLEGT-verdrag in november 2016 moeten alle houtproducten die worden ingevoerd vanuit Indonesië worden voorzien van een FLEGT-vergunning. Dit zorgt tot op heden nog steeds voor veel problemen. Op deze vergunning die wordt opgemaakt door exporteurs, staan namelijk vaak verkeerde goederencodes vermeld. Daardoor kan er geen importaangifte worden opgemaakt. Waar dit nu nog vaak wordt opgelost door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), zal dit binnenkort niet meer zo zijn. Importeurs krijgen de volledige verantwoordelijkheid over de juistheid van de FLEGT-vergunning en zullen hierop worden aangesproken voor de NVWA.

  (meer…)

Pagina12345...10...Minst recente »