+31 (0)10 76 71 000
Select language

Welke Incoterm past het beste bij uw zeevracht transport?

Incoterms, voor veel importeurs is het lastige materie. Met deze leveringscondities worden de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationaal goederentransport geregeld. De juiste Incoterm kiezen en deze goed afstemmen met de verkoper kan veel onnodige kosten en onenigheid voorkomen. Wat zijn de meest voorkomende Incoterms bij zeevracht en hoe maakt u de juiste keuze?

 

(meer…)


Medewerker in het zonnetje: Peter van Herk

Loyale, gedreven medewerkers die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht met klanten. Ritra staat erom bekend en we zijn er dan ook maar wat trots op! Deze maand laten we u graag nader kennismaken met collega Peter van Herk. Voor zover u hem al niet kent natuurlijk. Want al 12,5 jaar is hij een vertrouwd gezicht op Ritra’s Export afdeling. Hoe is hij bij Ritra terecht gekomen, wat motiveert hem en wat zijn Peter’s dagelijkse werkzaamheden?

 

(meer…)


Openingstijden tijdens de feestdagen

Houd u tijdens de feestdagen alstublieft rekening met onze aangepaste openingstijden.

(meer…)


Beperking vrije dagen containers jagen importeurs op kosten

De ongelijke spreiding van containers over de wereld is al geruime tijd een probleem. In Azië is er sprake van een tekort. Daarentegen kunnen de havens in West-Europa alle containers niet meer kwijt. In een poging dit op te lossen beperken rederijen nu het aantal vrije dagen voor containers. Veel verladers gaan hierdoor meer betalen voor het gebruik van containers.

 

(meer…)


REX-verklaringen brengen importeurs in de problemen

Importeert u uit een APS-land, zoals Bangladesh, Indonesië of Vietnam? Dan maakt u aanspraak op tariefpreferentie via het REX-systeem. Hierbij is het belangrijk dat de REX-verklaring op de factuur 100% juist is. Fouten kunnen namelijk leiden tot extra kosten en meer douanecontroles. Waar moet u op letten om problemen te voorkomen? 

 

(meer…)

Call us Chat with us