+31 (0)10 76 71 000
Select language

Reisverslag – agenten bezoeken in Turkije

Onze slogan zegt het al: de ICT-gedreven expediteur met een sterk netwerk. Begin juli was het eindelijk, weer, zover. Een onbezorgde business trip. Deze keer stond Istanbul op de agenda.

 

(meer…)


REX-verklaringen brengen importeurs in de problemen

Importeert u uit een APS-land, zoals Bangladesh, Indonesië Pakistan of Vietnam? Dan maakt u aanspraak op tariefpreferentie via het REX-systeem. Hierbij is het belangrijk dat de bijbehorende REX-verklaring 100% juist is. Fouten kunnen namelijk leiden tot extra kosten en meer douanecontroles. Waar moet u op letten om problemen te voorkomen?

 

(meer…)


Daling zeevrachttarieven eindelijk in zicht?

De logistieke media staan er sinds enkele weken vol mee. Na een jarenlange stijging van zeevrachttarieven lijkt er verandering op komst. Al bijna heel het jaar dalen de tarieven. Zelfs nu het piekseizoen is aangebroken, zet deze daling door. Wat zijn de verwachtingen voor de rest van het jaar? We zetten de feiten en mogelijke belemmeringen op een rij.

 

(meer…)


Een vooruitziende blik?

Nee, de toekomst voorspellen kunnen we niet. Maar wel vroegtijdig veranderingen in de markt herkennen en er snel op inspelen. Corona, de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis. En dan hebben we alleen nog maar de grote actualiteiten van de laatste jaren genoemd. Waar de laatste zich al jarenlang aankondigde, kwamen de andere twee totaal onverwacht. Juist dan bewijzen wij, als ICT-gedreven expediteur met een persoonlijke aanpak en een sterk netwerk, onze kracht.

 

(meer…)


Ernstige congestieproblemen in Noord-Europese havens

Na een maandenlange sluiting is het leven in de Chinese havenstad Shanghai weer langzaamaan ‘normaal’ aan het worden. Sinds de heropening op 1 juni jl. is er een enorm ladingoverschot weggewerkt. Maar waar de ergste ongemakken in Shanghai inmiddels zijn opgelost, worden er nu problemen verwacht in Noord-Europa. Binnenkort zal deze grote berg lading namelijk de, toch al overbelaste, terminals gaan bereiken.

 

(meer…)

Call us Chat with us