Nieuws

Meer controles op kleding import door douane

De opgegeven waarde van geïmporteerde kleding en de bijbehorende goederencode(s) zijn al lange tijd onderwerp van aandacht bij de douane. Regelmatig zijn er twijfels of deze juist zijn. Wanneer een waarde of goederencode foutief is opgegeven, worden invoerrechten ontlopen. Daarom heeft de douane aangekondigd meer controles te zullen uitvoeren op geïmporteerde kleding. Het gaat hierbij om documentcontroles en fysieke controles. Zendingen die moeten worden gecontroleerd zullen helaas vertraging oplopen.

 

(meer…)


Ritra Cargo spreekt op voorlichtingsbijeenkomst “Digitalisering in de expeditie sector”

Blockchain, Big Data en iSHARE. Een aantal voorbeelden van tech-termen die steeds vaker worden gehoord in de expeditie sector. Omdat veel expediteurs zich afvragen wat dit soort technologieën voor hen gaan betekenen, organiseerde de brancheorganisatie Fenex op 25 april het evenement “Digitalisering in de expeditie sector”. Ritra Cargo is al jaren bezig met deze Tech-revolutie. Daarom werd één van onze collega’s, Ad Schoenmakers, uitgenodigd om te vertellen welke rol de digitalisering bij Ritra Cargo speelt.

  (meer…)


Ketenfinanciering voor importeurs

Voor importeurs is het beschikbaar houden van werkkapitaal belangrijk, maar tegelijkertijd ingewikkeld. Dat financieringsproblemen in de keten vaak voorkomen, realiseren wij ons als expediteur dan ook goed. Daarom kijken wij samen met klanten graag naar oplossingen in de vorm van ketenfinanciering. Hiermee kunt u financiële belemmeringen beperken, en meer werkkapitaal beschikbaar houden voor uw bedrijf.

 

(meer…)


Nieuwe spoordienst Yiwu– Amsterdam

Internationaal spoorvervoer is bezig aan een flinke opmars. Naar verwachting zal 18% van de containers in 2020 over het spoor gaan. De spoorverbinding “de Nieuwe Zijderoute” tussen China en Europa speelt hierbij een belangrijke rol en biedt ook volop kansen voor Nederlandse importeurs en exporteurs. Naast de rechtstreekse verbinding tussen Chengdu en Tilburg die startte in 2016, is er deze maand ook één tussen Yiwu en Amsterdam van start gegaan. Wat zijn de kenmerken en mogelijkheden van deze spoorverbinding?

  (meer…)


Wijzigingen in Nederlandse Expeditievoorwaarden per 1 mei 2018

Op alle werkzaamheden die Ritra Cargo als expediteur voor u verricht, zijn de Nederlandse Expeditievoorwaarden van toepassing. Denk hierbij aan activiteiten zoals opslag, verzekering, douaneafhandeling, orderpicking en facturering. Deze voorwaarden zullen per 1 mei 2018 gaan wijzigen. Mogelijk heeft dit ook invloed op de overeenkomst die u met ons heeft gesloten.

 

(meer…)

Pagina12345...10...Minst recente »