+31 (0)10 76 71 000
Select language

Automatische data-uitwisseling met vervoerders naar een volgend niveau

Tegenwoordig werkt bijna iedere vervoerder met een Transport Management Systeem (TMS). Al doet de naam anders vermoeden, het werken met zo’n systeem vraagt vaak nog om veel handmatige handelingen. Dit kost onnodig veel tijd en is bovendien foutgevoelig. Daarom werkt Ritra Cargo samen met vervoerders aan het opzetten van automatische data-uitwisseling. Welke voordelen heeft dit voor de dagelijkse transporten?

 

(meer…)


Studenten geven invulling aan IT business case Ritra Cargo

Een verfrissende blik op logistieke IT. Wie kan dat beter geven dan de studenten van de minor Innovative Logistics & IT? Ritra Cargo werkt graag samen met scholen die opleidingen op het gebied van logistiek en IT aanbieden. Het afgelopen half jaar was het de beurt aan de Hogeschool Rotterdam. De vierdejaars minor studenten konden aan de slag met een echte Ritra business case.

 

(meer…)


Hoe kunnen we internationale handelsstromen verbeteren?

Wie internationaal handelt, weet dat hier veel bij komt kijken. Naast het transport, moet er namelijk ook rekening worden gehouden met zaken zoals internationale wetgeving, Incoterms en douanewetgeving. De uitwerking van deze regels die op (inter)nationaal niveau worden bepaald zijn echter niet altijd even gunstig in de praktijk. Hier komen brancheorganisaties zoals FENEX om de hoek kijken. Wat is het belang voor expediteurs en verladers van deze voor velen onbekende kracht?

 

(meer…)


Chinees Nieuwjaar 2020: tips voor importeurs

Update: Verlenging Chinees Nieuwjaar door Coronavirus

Om de verdere uitbraak en verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft het Chinese Staatsbureau aangekondigd de vakantie rondom het Chinees Nieuwjaar te verlengen. Met uitzondering van Hongkong is er een verlenging van 7 dagen ingesteld. Dit betekent dat het werk weer wordt hervat op 10 februari. Voor Hongkong zal dit op 3 februari zijn. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de handel met China.

 

(meer…)


Voorkom vertraging: download de Vakantiekalender Productielanden 2020

In de ideale wereld komt elke zending precies volgens planning aan. Helaas is dit niet altijd de realiteit en kan er onderweg van alles misgaan. Gelukkig zijn er ook een aantal vaak voorkomende problemen die makkelijk kunnen worden voorkomen. Eén daarvan is de onvoorspelbare situatie rondom Aziatische feestdagen. Door deze inzichtelijk te hebben kunt u als importeur problemen zoals vertragingen voorkomen.

 

(meer…)