+31 (0)10 76 71 000
Selecteer taal

Hoogseizoen Azië-Europa route van start

Voor wat betreft de zeevracht vanuit Azië, zijn de maanden juli en augustus traditioneel gezien de drukste maanden van het jaar. Dit komt vooral doordat veel seizoenartikelen dan worden verscheept. Ook dit jaar kondigen rederijen aan weer topdrukte te verwachten. Hoe bereid Ritra Cargo zich hierop voor, en wat kunt u doen om vertraging te voorkomen?

 

(meer…)


Beperkingen in Qingdao door SCO top

Op 9 en 10 juni 2018 wordt in Qingdao de Shanghai Cooperation Organization (SCO) top gehouden. Leiders van grootmachten zoals China, Rusland en India komen dan bij elkaar. Rondom deze top worden er ingrijpende veiligheidsmaatregelen genomen. Dit heeft een enorme impact op de dagelijkse activiteiten in Qingdao. Ook alle transporten van en naar Qingdao zullen hier enige hinder van ondervinden.

 

(meer…)


Rederijen voeren Emergency Bunker Surcharge in

De brandstofprijs stijgt ongekend hard. Sinds juni 2017 is deze al met meer dan 70% gestegen. Dit maakt dat de huidige bunkertoeslag de kosten voor de brandstof bij lange na niet meer dekken. Daarom hebben rederijen aangekondigd vanaf 1 juni een Emergency Bunker Surcharge (EBS) in te gaan voeren. Deze zal van toepassing zijn op alle zeevracht transporten met aan boord datum vanaf 1 juni.

 

(meer…)


Meer douanecontroles op kleding import

De opgegeven waarde van geïmporteerde kleding en de bijbehorende goederencode(s) zijn al lange tijd onderwerp van aandacht bij de douane. Regelmatig zijn er twijfels of deze juist zijn. Wanneer een waarde of goederencode foutief is opgegeven, worden invoerrechten ontlopen. Daarom heeft de douane aangekondigd meer controles te zullen uitvoeren op geïmporteerde kleding. Het gaat hierbij om documentcontroles en fysieke controles. Zendingen die moeten worden gecontroleerd zullen helaas vertraging oplopen.

 

(meer…)


Ritra Cargo spreekt op voorlichtingsbijeenkomst “Digitalisering in de expeditie sector”

Blockchain, Big Data en iSHARE. Een aantal voorbeelden van tech-termen die steeds vaker worden gehoord in de expeditie sector. Omdat veel expediteurs zich afvragen wat dit soort technologieën voor hen gaan betekenen, organiseerde de brancheorganisatie Fenex op 25 april het evenement “Digitalisering in de expeditie sector”. Ritra Cargo is al jaren bezig met deze Tech-revolutie. Daarom werd één van onze collega’s, Ad Schoenmakers, uitgenodigd om te vertellen welke rol de digitalisering bij Ritra Cargo speelt.

  (meer…)

Pagina12345...10...Minst recente »