Nieuws

Wat is babykleding volgens de douane?

Importeert u babykleding? Dan kan het verstandig zijn om de inhoud van uw facturen nogmaals te controleren. Bij het opmaken van de importaangifte voor de douane zien wij hier namelijk veelal dezelfde fout in terugkomen. Vaak worden er te grote maten tot babykleding gerekend, wat kan leiden tot vertraging van de aangifte en sancties van de douane.

 

(meer…)


Voorkom planningsproblemen met de vakantiekalender productielanden

Langere vakantieperiodes in Aziatische productielanden komen enkele keren per jaar voor. Dit vraagt doorgaans om extra oplettendheid van importeurs. Langere periodes van verlof veroorzaken namelijk nogal eens grote druk op scheepsruimte. Geeft u uw boekingen niet tijdig door, dan bestaat de kans dat uw goederen niet meekunnen.

(meer…)


iSHARE sessies Ritra Cargo op ICT & Logistiek beurs groot succes

Hoe kunnen (on)bekende partijen in de keten veilig & vertrouwd data met elkaar delen? Het afsprakenstelsel iSHARE biedt hiervoor de oplossing. Om dit lastige concept uit te leggen, verzorgde Ritra Cargo twee presentaties op de ICT & Logistiek beurs over dit onderwerp. Dit werd gedaan in samenwerking Yellowstar en Portbase. iSHARE is inmiddels bekend bij veel partijen in de logistieke wereld en beide sessies konden dan ook rekenen op veel interesse en enthousiasme.

  (meer…)


Demonstratie iSHARE door Ritra Cargo en Yellowstar op ICT & Logistiek beurs

Benieuwd hoe (on)bekende partijen in de keten veilig en vertrouwd data met elkaar kunnen delen? Samen met onze softwareleverancier Yellowstar staan wij van dinsdag 28 t/m donderdag 30 november op de ICT & Logistiek beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Daar demonstreren wij ons iSHARE ‘proof of concept’.

(meer…)


Registratie als exporteur (REX) wordt verplicht bij handel met APS-landen

Update

Vanaf 1 januari 2018 zullen de volgende 16 APS-landen worden aangesloten op het REX-systeem: Afghanistan, Armenië, Bolivia, Eritrea, Gambia, Guinee, Ivoorkust, Malawi, Mozambique, Myanmar, Niger, Rwanda, Sri Lanka, Swaziland, Syrië en Tanzania.

 

(meer…)

Pagina12345...10...Minst recente »