+31 (0)10 76 71 000
Select language

Import uit India ernstig verstoord door containertekort

De zeevracht vanuit India heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Zo maakt een ernstig containertekort importeren uit India momenteel erg lastig. Daarnaast gaan de nog wel beschikbare containers weg tegen een spottarief en geldt er een hoge PSS-toeslag. Naar verwachting zal het nog zo’n 2 tot 3 maanden duren voordat de situatie verbetert. In de tussentijd is het zoeken naar creatieve oplossingen.

 

(meer…)


Welke Incoterm past het beste bij uw luchtvracht export?

Wilt u als ondernemer goederen exporteren buiten de EU? Dan kunt u niet zonder Incoterms. Deze internationale handelsafspraken leggen de verplichtingen en risico’s van koper en verkoper vast. Hiermee voorkomt u onnodige problemen en kosten. Wat zijn de meest voorkomende Incoterms bij luchtvracht export en hoe maakt u hierin een keuze?

 

(meer…)


Starten met importeren – zo beperkt u transportkosten

Start u met importeren? Dan begint u waarschijnlijk klein. Vaak gaat het om een aantal samples of kuub. Wat dan de voordeligste manier is om uw goederen te verschepen hangt af van een aantal factoren. Daarnaast kan de Incoterm die u overeenkomt met uw leverancier onverwachts hoge kosten tot gevolg hebben. Hoe werkt dit alles precies?

 

(meer…)


Golden Week, capaciteitsproblemen en Peak Season Surcharge

Voor wie importeert uit China is de Golden Week waarschijnlijk een bekend begrip. Rondom deze feestweek is het namelijk uitzonderlijk druk op de scheepsroute vanuit het Verre Oosten. De capaciteit die dit jaar al zeer schaars is, zal hierdoor verder afnemen. De Peak Season Surcharge (PSS) die als gevolg van de schaarste is ingesteld, wordt mogelijk dan ook verhoogd. Wat zijn de vooruitzichten?

 

(meer…)


De vicieuze cirkel van rollovers

Het is de verschrikking van iedere importeur, een container die wordt gerolled. Omdat er geen plek meer is aan boord van het schip kan de container niet mee en wordt deze naar een volgende afvaart verplaatst. Dit kan dagen vertraging tot gevolg hebben. Waar worden rollovers nu eigenlijk door veroorzaakt en wat kan hieraan worden gedaan?

 

(meer…)

Chat with us