+31 (0)10 76 71 000
Select language

Welke Incoterm past het beste bij uw zeevracht transport?

Of u nu veel of weinig ervaring heeft als importeur, het onderwerp Incoterms blijft vaak lastig. Met deze leveringscondities worden de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationaal goederentransport geregeld. De juiste Incoterm kiezen en deze goed afstemmen met de verkoper kan veel onenigheid en onnodige kosten voorkomen. Wat zijn de meest voorkomende Incoterms bij zeevracht en hoe maakt u de juiste keuze?

 

(meer…)


De vicieuze cirkel van rollovers

Het is de verschrikking van iedere importeur, een container die wordt gerolled. Omdat er geen plek meer is aan boord van het schip kan de container niet mee en wordt deze naar een volgende afvaart verplaatst. Dit kan dagen vertraging tot gevolg hebben. Waar worden rollovers nu eigenlijk door veroorzaakt en wat kan hieraan worden gedaan?

 

(meer…)


Hoeveel CO2-uitstoot veroorzaakt één zending?

Hoe groot is de CO2 voetafdruk van het complete vervoerstraject van één zending? Voor haar afstudeeropdracht bij Ritra Cargo onderzoekt Rozwitha Roos hoe dit kan worden berekend. “Een actueel onderwerp dat vooral in de retail momenteel veel aandacht krijgt”, aldus Rozwitha. Met dit onderzoek wil Ritra Cargo klanten helpen om een bewustere vervoerskeuze te maken en daarmee ook een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Wat kan er worden verwacht van Rozwitha’s afstudeeronderzoek?

 

(meer…)


Interview met Lucas – stagiair luchtvracht

Vijf maanden lang heeft Lucas Jager stagegelopen bij ons op Schiphol. Als student Luchtvrachtspecialist was het doel om ervaring op te doen als luchtvrachtexpediteur. Waarom heeft hij gekozen voor deze stage, wat heeft hij tijdens deze periode zoal gedaan en hoe heeft hij zijn tijd bij Ritra Cargo ervaren? Wij vroegen het hem.

 

(meer…)


Importeren uit China uitgelicht: Cargo Services op bezoek

Met 16 kantoren in alle belangrijke haven- en productieplaatsen behoort onze agent Cargo Services tot de 25 grootste logistiek dienstverleners in China. Al ruim 20 jaar zijn zij daar onze vaste partner. Zo kunnen wij snel en betrouwbaar goederen importeren uit China. Onlangs bezocht Nico van Cargo Services ons in Nederland. Hierbij stond het verder versterken en verbeteren van de samenwerking centraal.

 

(meer…)