+31 (0)10 76 71 000
Select language

Overstap op REX-systeem in Bangladesh, Vietnam en Cambodja

Importeert u uit een APS-land? Dan heeft u als het goed is gehoord van het REX-systeem. Hierbij moet uw overzeese leverancier zich registreren als exporteur zodat u aanspraak kunt blijven maken op tariefpreferentie. Het REX-systeem vervangt het huidige Form A. Dit jaar moeten leveranciers in onder andere Bangladesh, Vietnam en Cambodja de overstap maken. Tot nu toe hebben echter nog maar weinig van hen dit gedaan.

 

(meer…)


Meer controles op Bindende Tariefinlichting (BTI) door douane

Weet u niet precies onder welke goederencode het product dat u wilt importeren valt? Dan kunt u een Bindende Tariefinlichting (BTI) aanvragen. Deze is, zoals de naam al zegt, bindend en moet worden gebruikt bij het doen van de douaneaangifte. De douane gaat hier vanaf het najaar strenger op toezien. Verzorgt Ritra Cargo de inklaring van uw goederen? Vergeet dan niet om de BTI ook aan ons door te geven.

  (meer…)


De optelsom van langere transittijden vanuit Azië

Een containerschip dat 10 jaar geleden op neer voer tussen Azië en Europa was hier gemiddeld bijna 9 weken mee bezig. Vandaag de dag is dit opgelopen naar ruim 11 weken. Slow steaming en de steeds groter wordende schepen zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. Wat doet dit alles met de transittijden en wat betekent het precies voor u?

 

(meer…)


Internationaal transport: 6 trends en hoe Ritra hiermee omgaat

Welke trends in internationaal transport zijn er anno 2019? We lichten er zes uit waarvan wij verwachten dat ze een belangrijke impact op verladers (gaan) hebben. We vertellen u hoe wij hier als expediteur tegenaan kijken en mee omgaan.

 

(meer…)


Welke Incoterm past het beste bij uw zeevracht transport?

Of u nu veel of weinig ervaring heeft als importeur, het onderwerp Incoterms blijft vaak lastig. Met deze leveringscondities worden de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationaal goederentransport geregeld. De juiste Incoterm kiezen en deze goed afstemmen met de verkoper kan veel onenigheid en onnodige kosten voorkomen. Wat zijn de meest voorkomende Incoterms bij zeevracht en hoe maakt u de juiste keuze?

 

(meer…)