+31 (0)10 76 71 000
Select language

Invoering CVB maakt douane-eisen voor import zeevracht strenger

De douane voert vanaf 4 oktober 2021 gefaseerd het containervrijgavebericht (CVB) in. Dit heeft gevolgen voor iedereen die van buiten de Europese Unie over zee importeert. Met het CVB worden de douane-eisen namelijk strenger. Wat gaat er precies veranderen, en welke gevolgen heeft dit voor u?

  (meer…)


4 tips voor een snelle douane inklaring

Onnodig oponthoud bij de inklaring van goederen komt nog vaak voor. Vervelend voor u als verlader, en in de meeste gevallen had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden. Eén van de oplossingen ligt in de factuur die u van uw leverancier ontvangt. Hierop ontbreken vaak gegevens die essentieel zijn voor het opmaken van de invoeraangifte. Met de volgende 4 tips zorgt u voor een vlekkeloze inklaring van uw goederen en voorkomt u onnodige vertraging.

 

(meer…)


Ritra’s eerste ervaringen met wegtransport China

Wegtransport uit China staat nog in de kinderschoenen. Desondanks wint het snel aan terrein. Waar zeevracht en spoorvervoer te maken hebben met extreme vertragingen, is dit namelijk niet het geval bij wegtransport. Vorige week kwamen de eerste twee Direct Full Trucks vanuit China aan bij onze warehouses in Nederland. Ritra’s Patrick volgde het proces stap-voor-stap.

 

(meer…)


Meer vertraging door opstoppingen op terminals en in loodsen

De containervaart heeft al lange tijd te maken met veel vertragingen door toedoen van corona. Inmiddels houden de meeste verladers hier rekening mee. Echter stapelen de problemen bij aankomst in de Rotterdamse haven zich nu ook op. Terminals staan vol met containers en dat geeft problemen bij het lossen en laden. Daar bovenop komen nu ook de problemen in de loodsen en bij vervoerders. Hoe zit dat precies, en welke gevolgen kunt u verwachten?

 

(meer…)


Wat is de impact van het corona zero tolerance-beleid in China?

De havenautoriteiten van Ningbo gaven half augustus aan de Meishan-containerterminal te sluiten. Dit was niet de eerste keer dat een belangrijke terminal in China besloot per direct alles stil te leggen. De oorzaak hiervan is in alle gevallen slechts één enkele coronabesmetting geweest. China voert namelijk een zogenaamd zero tolerance-beleid. Welke invloed heeft dit beleid op de import vanuit China? En wat zijn de gevolgen voor verladers?

 

(meer…)

Call us Chat with us