+31 (0)10 76 71 000
Select language

Wat is de CO2-uitstoot van uw goederentransport?

Hoeveel CO2-uitstoot veroorzaakt mijn goederentransport? Het antwoord op deze vraag is voor steeds meer verladers van belang. Om in deze behoefte te voorzien was het al langere tijd mogelijk de CO2-uitstoot van uw transporttraject bij ons op te vragen. Ritra Cargo neemt hierin nu een volgende stap. Vanaf begin volgend jaar kunt u de CO2-uitstoot van uw goederentransport terugvinden op de factuur. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.

 

(meer…)


De ideale planningsassistent: bureaukalender feestdagen Azië

Vertragingen, capaciteitstekorten en hoge tarieven. De situatie rondom Aziatische feestdagen is voor veel importeurs een nachtmerrie. Met de juiste kennis is veel van dit leed gelukkig te voorkomen. Speciaal voor importeurs heeft Ritra Cargo daarom de bureaukalender feestdagen Azië ontwikkeld. Samengesteld met behulp van onze overzeese agenten en daarom het meest nauwkeurige en complete overzicht dat u zult tegenkomen. Zo bent u goed voorbereid en kunt u problemen voorkomen.

 

(meer…)


Update problemen in de containervaart: dagtarieven en meer vertragingen

Het einde lijkt nog niet in zicht voor de chaos in de containervaart. Het tekort aan containers loopt op, evenals de tarieven. Onze collega Ad werd door diverse media over deze situatie geïnterviewd. Daarnaast zijn er momenteel veel vertragingen bij het lossen in de Rotterdamse haven. Dit als gevolg van rotatiewijzigingen. Wat zijn de verwachtingen voor wie importeert uit Azië?

 

(meer…)


Vooruitzichten Chinees Nieuwjaar 2021

Het lijkt nog ver weg, maar 12 februari 2021 is de start van het Chinees Nieuwjaar. Dit betekent topdrukte op de scheepsroute vanuit het Verre Oosten. Momenteel zijn vertragingen en overvolle schepen al aan de orde van de dag. De vooruitzichten zijn wat dat betreft helaas niet goed. Nu al rekening houden in uw planning met het Chinees Nieuwjaar kan helpen om problemen te voorkomen.

 

(meer…)


Voor het eerst importeren – webshop joja.nl vertelt

Wie start met importeren krijgt vanzelfsprekend ook te maken met transport. Bij Ritra Cargo helpen we regelmatig startende importeurs op weg. Zo ook Jocelyne en Jay van de webshop joja.nl. Waar liepen zij tegenaan toen ze begonnen met importeren? Ritra Cargo vroeg hen naar de grootste uitdagingen, belangrijkste valkuilen en handigste tips rondom transport.

 

(meer…)

Chat with us