+31 (0)10 76 71 000
Select language

Oorzaken en gevolgen van de overspannen containermarkt

Door: Martijn Berghout

We staan met z´n allen voor grote uitdagingen. De containermarkt is nog nooit zo overspannen geweest. Een opeenstapeling van gebeurtenissen maken het alleen maar moeilijker en leiden ertoe dat we steeds vaker boekingen per stuk moeten onderhandelen. Het lijkt alsof we op een veiling staan waarbij de hoogste bieder de containers en ruimte krijgt. 

 

(meer…)


Haven van Shenzhen/Yantian nauwelijks operationeel door corona-uitbraak

De Chinese provincie Guangdong heeft momenteel te maken met een corona-uitbraak. Het zou gaan om (een mutatie van) de Indiase variant. Het havengebied van Shenzhen, en dan vooral Yantian, is getroffen. Veel terminals zijn gesloten en autoriteiten hebben vergaande test-, desinfectie- en quarantainemaatregelen ingesteld. 

 

(meer…)


Recente COVID19-uitbraak in Azië leidt tot meer druk op supply chains

De afgelopen weken is er in Azië een nieuwe golf van het COVID19-virus opgelaaid. De meeste gevallen zijn waargenomen in grote productiehubs, waaronder Shenzhen. Opnieuw kan dit enorme problemen opleveren voor verladers. De huidige doorlooptijd en tarieven zullen wederom onder druk komen te staan op de toch al overbelaste containermarkt. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden.

 

(meer…)


Wat zegt de AEO-status over een expediteur?

“AEO”, waarschijnlijk heeft u al eens van deze term gehoord. Het staat voor “Authorized Economic Operator, wat “toegelaten marktdeelnemer” betekent. Wat houdt dit nu eigenlijk precies in? En waarom is het voor verladers zo belangrijk om transporten te laten organiseren door een expediteur met AEO-status? We leggen het graag aan u uit.

 

(meer…)


Sneller importeren uit India Tirupur

Importeert u kleding of ander textiel uit India, dan is de kans groot dat u uw goederen laat produceren in Tirupur. De haven van Tuticorin is al jarenlang favoriet om deze spullen vervolgens naar Rotterdam te verschepen. Maar tijden veranderen. De afgelopen jaren is er veel veranderd in India. Tegenwoordig adviseren we steeds meer klanten om te verschepen via Cochin. We vertellen u graag waarom.

 

(meer…)

Call us Chat with us