+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Noodweer veroorzaakt vertragingen Bangladesh – update

Noodweer veroorzaakt vertragingen Bangladesh – update

– Update m.b.t. bericht 14 juni 2017 –

De afgelopen tijd zijn de vertragingen vanuit Bangladesh verder opgelopen. Het slechte weer houdt al sinds mei aan, waardoor de havens slecht bereikbaar zijn. Daarbij heeft het werk in Bangladesh eind juni een week stilgelegen vanwege de Eid-ul-Fitr feestdagen. Hierdoor ontstond er direct een flinke achterstand, omdat het piekseizoen net was begonnen. Enig herstel in de situatie laat waarschijnlijk nog even op zich wachten.

 

Vanaf september waarschijnlijk verbetering

Momenteel wordt de situatie met de dag erger. De moesson duurt nog zeker een aantal weken, waardoor de wateroverlast zal aanhouden. Verder is het piekseizoen in volle gang. Schepen zitten vol en uitwijkmogelijkheden zijn er nauwelijks. Goederen vanuit Bangladesh vertrekken vaak pas dagen later.

De verwachting is dat de situatie begin september weer zal verbeteren. De moesson en het hoogseizoen zijn dan op z’n retour. Met de nationale Eid ul-Adha feestdagen van 1 t/m 3 september achter de rug, zal de haven weer op volle toeren kunnen draaien.

Floods Bangladesh harbor

Ondergelopen kades

 

Mogelijke waterschade containers

Door de hevige regenval en het hoogtij zijn kades en loodsen ondergelopen. Mogelijk hebben goederen in containers hierdoor waterschade opgelopen. Op dit moment is de omvang van deze schade helaas nog niet in te schatten.

 

Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten. Uw aanspreekpunt binnen Ritra Cargo houdt u op de hoogte over eventuele vertragingen van uw zendingen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.