+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Noodweer veroorzaakt vertragingen Bangladesh

Noodweer veroorzaakt vertragingen Bangladesh

Containerschepen vanuit Bangladesh hebben te maken met vertragingen. Deze problemen worden veroorzaakt door het noodweer in de regio. Hierdoor zijn de havens van Chittagong en Dhaka tijdelijk onbereikbaar. Schepen kunnen de havens niet in of uit.

 

Dhaka en Chittagong hebben al dagenlang te maken met hevige regenval en rukwinden. Een aantal lichtere schepen zijn vastgelopen of zelfs gekapseisd. Straten staan tot heuphoogte onder water, waardoor het dagelijkse leven vrijwel stilstaat. Ook andere regio’s in Bangladesh zijn getroffen door het noodweer.

 

Lange periode met slecht weer

Bangladesh kampt al sinds eind mei met overstromingen en slecht weer. Toen kwam cycloon Mora aan land. Meteorologen voorspellen dat het slechte weer nog de rest van de maand aanhoudt. Soortgelijke situaties doen zich elk jaar voor in grote gedeelten van Bangladesh. Vertragingen in de scheepvaart komen dan vaak voor.

 

Wat betekent dit voor uw zending?

Goederen die vanuit Bangladesh worden verscheept lopen helaas vertraging op. Met het piekseizoen in volle gang zijn de feeders bomvol. Hierdoor zijn er weinig uitwijkmogelijkheden voor wat betreft scheepsruimte en stapelen de problemen zich snel op. U wordt door uw contactpersoon op de hoogte gehouden welke gevolgen dit precies voor uw zending heeft.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.