+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Ontwikkelingen en gevolgen blokkade Suezkanaal

Ontwikkelingen en gevolgen blokkade Suezkanaal

CVB

Na bijna een week lang het Suezkanaal te hebben geblokkeerd, is de Mv. Ever Given maandagmiddag eindelijk losgekomen. Het scheepvaartverkeer komt nu weer langzaam op gang. Echter zijn de problemen hiermee helaas nog niet opgelost.

 

Omvaren via Afrika

Veel rederijen waaronder Maersk, CMA CGM en OOCL, hebben er inmiddels voor gekozen om hun schepen te laten omvaren. Zij nemen de route via Kaap de Goede Hoop. Deze lange omweg kost minimaal 10 dagen extra. De rederijen maakten deze keuze vanwege de onzekere situatie rondom de ontwikkelingen in het Suezkanaal.

 

Nog lange tijd overlast

Een enorme file van ruim 350 containerschepen ligt momenteel nog voor anker voor het Suezkanaal. Nu de waterweg weer vrij is moet deze achterstand eerst worden weggewerkt. Dit zal naar schatting zo’n 3 tot 6 dagen duren.

 

De versperring van het Suezkanaal zorgt naast veel vertraging voor nog meer overlast. Doordat containerschepen langer op zee zijn, neemt het containertekort in het Verre Oosten de komende tijd weer toe. Ook loopt de congestie bij het lossen in de Europese havens hierdoor verder op. We verwachten nog zeker enkele weken tot maanden last te hebben van de gevolgen van de vastgelopen Mv. Ever Given in het Suezkanaal.

 

Zeevracht tarieven China

Al maandenlang is importeren uit China ongekend duur. Gelukkig begonnen de zeevracht tarieven de afgelopen weken voorzichtig te dalen. Door de problemen in het Suezkanaal is de situatie helaas weer veranderd. Een verdere daling van de zeevracht tarieven lijkt niet waarschijnlijk. Deze blijven naar verwachting voorlopig op het huidige niveau.

 

Volg uw zending

Wist u dat u uw zending bij Ritra Cargo nu ook zelf kunt volgen? Dit kan door in te loggen in ons ‘TRACOS Lite’  portaal. Hier vindt u alle belangrijke gegevens van uw zending(en) op een rij. Denk aan ETD, ETA en mogelijk vertragingen. Vraag direct uw inloggegevens aan. 

 

Uiteraard blijven wij daarnaast ook continu uw zending(en) volgen. Zijn er belangrijke statusupdates? Dan hoort u dat zo snel mogelijk van ons.

 

 

Bericht 25 maart 2021

Ontwikkelingen rondom het Suezkanaal

Als gevolg van de ongelukkige situatie waarin Mv. Ever Given zich sinds deze week bevindt, is er door het Suezkanaal tot nader order geen doorgang mogelijk. Ondanks eerdere pogingen om het schip te bevrijden uit deze benarde positie, is de situatie tot op heden onveranderd.

 

Er worden uiteraard nieuwe mogelijkheden besproken, maar het gaat helaas nog een tijdje duren voordat alles weer op gang zal komen.

 

Wekenlange nasleep

Voor het scheepvaartverkeer dat ná Mv. Ever Given het Suez kanaal moet passeren zal dit flinke vertraging tot gevolg hebben. Dit betekent helaas ook dat alle lading die nog moet vertrekken hiervan ernstige hinder zal ondervinden.

 

Onze inschatting is dat dit wel eens een aantal weken kan gaan duren. Wij zijn hierin vanzelfsprekend overgeleverd aan rederijen. Uiteraard wordt u door uw vaste Ritra Cargo aanspreekpunt op de hoogte gebracht over wat u kunt verwachten m.b.t. de specifieke zendingen die voor u onderweg zijn.

 

Importeren via andere modaliteiten

Als alternatief voor zeevracht vanuit het Verre Oosten biedt Ritra Cargo u graag mogelijkheden aan via luchtvracht, spoorvervoer, Sea-Air of Sea-Rail. Al zullen ook deze routes nu wat drukker zijn dan dat u gewend bent.

 

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.