+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Op vakantie in de haven van Rotterdam

Op vakantie in de haven van Rotterdam

Op vakantie in de haven van Rotterdam

Zomer of niet, het werk in de Rotterdamse haven gaat altijd door. En bij uw bedrijf is het waarschijnlijk niet anders. Maar na een jaar bikkelen is het ook wel weer eens tijd voor vakantie! Wist u dat alle naast logistieke werkzaamheden, er in de haven ook van alles te beleven valt? Ritra’s Marketing Team heeft de zeven leukste uitjes uit de regio voor u op een rijtje gezet! 

 

Heeft u weleens een containerschip gezien op een afstand van slechts 10 meter? En wist u dat er aan de Waalhaven, de plek waar uw LCL-zendingen worden gelost, een leuke lunchroom gevestigd zit? U leest het hieronder:

 

 

1. Port Pavilion

U wilt de Rotterdamse haven bezoeken, maar waar moet u beginnen? Middenin het centrum van Rotterdam vindt u Port Pavilion. Een grote foto maquette brengt de haven in beeld. Hierdoor krijgt u een overzicht van alles wat er te beleven valt in de Rotterdamse haven. O en hadden we al gezegd, dat de havens, het Maritiem Museum en de Binnenstad om de hoek zijn?

 

 

2. FutureLand en het Maasvlaktestrand

Zoals u weet komen wij er zelf ook graag, het experience centrum FutureLand, midden op de Maasvlakte. Het centrum vertelt onder andere het verhaal van het ontstaan de Maasvlakte. Wist u bijvoorbeeld dat er mammoetresten gevonden zijn tijdens het uitgraven? Daarnaast zijn er voortdurend verschillende (nieuwe) tentoonstellingen te bezichtigen.

 

Bent u benieuwd waar uw vracht verwerkt wordt? En hoe groot die vrachtschepen nou echt zijn? Met de FutureLand Ferry maak je een rondvaart en komt de grootste haven van Europa dichterbij dan ooit!

 

Nog niet genoeg gekregen van de Maasvlakte en zin om een frisse duik te nemen? Bezoek dan eens het Maasvlaktestrand, op slechts 10 minuten rijden van FutureLand.

 

 

3. Maritiem Museum

Leuk feitje: dit museum ligt gelegen op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon! Met hun eigentijdse tentoonstellingen, verhalen rondom de maritieme wereld en diverse werkplaatsen is er in het Maritiem Museum van alles te beleven. Daarnaast zijn er ook zomerse activiteiten: denk aan een rondvaart door de historische havens.

 

 

4. Spido

De Spido is een echt Rotterdams begrip. Heeft u altijd al de binnenstad en Rotterdamse haven vanaf het water willen bekijken? Op de Spido is dit een unieke ervaring. Tijdens de rondvaart vaart u langs indrukwekkende gebouwen en krijgt u een kijkje “achter de schermen” van de haven.

 

 

5. Wereldhavendagen

Op 1, 2 en 3 september vindt het grootste maritieme evenement weer plaats: de Wereldhavendagen. Dit jaar spelen diverse actuele thema’s een hoofdrol, denk aan carrièremogelijkheden in de logistiek. Daarnaast ontdekt u wat er anno 2023 speelt in de Rotterdamse haven. Het evenement kent veel activiteiten op het water, maar ook op de kade. Denk aan: helikoptervluchten boven het havengebied, verschillende rondvaarten door de havens, een City Tour door Oud-Charlois en natuurlijk afsluitend vuurwerk!

 

 

6. Lunchcafé Portcity II In de Waalhaven

De Waalhaven, vanouds het hart van de Rotterdamse haven. In deze haven is het kantoor van Team Ritra Rotterdam ook te vinden. Ondanks de zomervakantie wordt hier altijd doorgewerkt. Komt u langs voor een ‘Rotterdams bakkie koffie’ aan de Albert Plesmanweg?

 

Koffie op? Loop dan eens langs de spiksplinternieuwe loods van Neutral, waar uw consolidatiecontainer gelost wordt. Of maak een heerlijke wandeling langs de Nieuwe Maas! Bekijk de werkzaamheden in de haven en aangemeerde vrachtschepen van dichtbij. Herkent u de depots die centraal hebben gestaan in onze fotoshoot op de teampagina?

 

Maak tijdens de wandeling een pitstop bij Lunchcafé Portcity II. Door Team Ritra ook wel gekscherend “Beachclub Waalhaven” genoemd. Dit sfeervolle café ligt aan het water en serveert voor ieder wat wils.

 

Chantal & Marjoleine bij het terras van Lunchcafé Portcity II

 

7. Natuurgebieden

Wist u dat industrie en natuur goed samengaan? De Rotterdamse haven bewijst dit maar weer. Naast rondvaarten, musea en evenementen kunt u in de haven ook heerlijk ontspannen in verschillende natuurgebieden. Op de Maasvlakte vindt u bijvoorbeeld de Vogelvallei, een natuurgebied van 21 hectare, waar veel verschillende kustvogels broeden. En in de Botlek vindt u het Botlekbos, waar o.a. Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders rondlopen.

 

 

We hopen dat we u met deze tips wat leuke logistiek gerelateerde uitstapjes hebben geboden. Team Ritra wenst u een hele mooie zomer!

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.