+31 (0)10 76 71 000
Select language

Zeevracht tarieven en luchtvracht tarieven

Geen enkel transport is hetzelfde. Ook uw luchtvracht of zeevracht zending is uniek. Wilt u afwijkende goederen vervoeren, heeft u speciale containers nodig of zijn er specifieke wensen? Bij Ritra Cargo is vrijwel alles mogelijk. Sterker nog, wij zien het als een uitdaging om uw zending zo snel mogelijk van A naar B te krijgen tegen scherpe tarieven. De exacte prijsopgave sturen we vooraf naar u op. Dat scheelt verrassingen achteraf. Wilt u de prijsopgave ontvangen, laat dan uw gegevens achter in het formulier hieronder of neem direct contact met ons op.

Offerteformulier Algemeen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Opbouw tarieven

Wanneer u op zoek bent naar een expediteur voor uw goederentransport, wilt u uiteraard ook het nodige weten over de bijbehorende tarieven. Het ervaren team van Ritra Cargo regelt uw wereldwijde zeevracht en luchtvracht transporten snel en efficiënt, en dat tegen een scherpe prijs. Hierbij kunt u altijd rekenen op onze persoonlijke service en uitgebreide dienstenpakket. Onze zeevracht tarieven en luchtvracht tarieven zijn volgens een aantal vaste factoren opgebouwd. Hieronder leggen wij uit welke dit precies zijn.

Waar zijn de zeevracht tarieven uit opgebouwd?

Zeevracht tarieven zijn altijd opgebouwd uit een aantal vaste componenten. Op basis daarvan wordt de prijs bepaald. De volgende factoren zijn van belang:

  • Wat is het land van oorsprong en bestemming?
  • Om welk type goederen gaat het?
  • Wat is de verschepingsdatum (ETD)?
  • Wat is de grootte van de zending: FCL of LCL?

 

Voor wat betreft de grootte van de zending kunt u bij FCL onder andere kiezen voor een 40’, 40’ HC of 20’ container, maar er zijn ook andere type containers beschikbaar. Daarnaast kunt u gebruik maken van groupage (LCL), waarbij u betaalt per ton of kubieke meter. Hierbij wordt uitgegaan van het aantal kubieke meters die uw goederen in de container in beslag nemen, of het werkelijke gewicht. U betaalt altijd voor hetgeen meer is.

Op de offerte die u van ons ontvangt vindt u altijd een all-in zeevracht tarief. Hierbij staan bovenstaande factoren duidelijk uitgesplitst. Zo is helder waarvoor u precies betaalt en zijn onaangename verrassingen achteraf uitgesloten.

Tot slot zijn er mogelijk nog een aantal bijkomende kosten bovenop het zeevracht transport. Denk hierbij onder andere aan transportkosten, douane documentatie, vervoersdocumenten en Terminal Handling Charges. Dit zijn de zogenaamde lokale kosten. U krijgt deze op een apart overzicht van ons, tezamen met de offerte.

Waar zijn de luchtvracht tarieven uit opgebouwd?

De richtlijnen voor de totstandkoming van luchtvracht tarieven zijn gedeeltelijk anders dan bij zeevracht. Bij de opbouw van een luchtvracht tarief zijn de volgende factoren van belang:

  • Land van oorsprong en bestemming
  • Type goederen
  • De gewenste aankomstdatum (ETA)
  • Het betalend gewicht

 

Bij het betalend gewicht wordt uitgegaan van het werkelijke aantal kilo’s of het volumegewicht. Om dit laatste te berekenen, wordt het aantal kubieke meters met 166,67 vermenigvuldigd. Het hoogste gewicht is vervolgens het betalend gewicht.

Op elke luchtvracht offerte die u van ons ontvangt, vindt u een duidelijk all-in luchtvracht tarief die is gebaseerd op bovenstaande factoren. De eventuele lokale kosten voor onder andere douane documentatie, transport, vervoersdocumenten en terminal toeslagen worden apart vermeld. Zo weet u exact waarvoor u betaalt en komt u niet voor verrassingen te staan.

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.