+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Regen veroorzaakt grote problemen in Bangladesh

Regen veroorzaakt grote problemen in Bangladesh

De regentijd leidt elk jaar weer tot veel ongemakken in Bangladesh. Straten en gebouwen lopen onder, waardoor het dagelijkse leven vrijwel platligt. Ook uw exporten ondervinden hier last van. Vertragingen en ondergelopen kades zijn aan de orde van de dag. Welke gevolgen brengt de wateroverlast met zich mee en wat zijn de verwachtingen?


Waterschade door overstromingen

Sinds een aantal dagen staan grote delen van Bangladesh compleet onder water. De overstromingen zijn het gevolg van hevige regenval en hoogtij. Ook de haven van Chittagong is getroffen. Een aantal kades en loodsen is eveneens ondergelopen. Hierdoor lopen de daar opgeslagen containers en goederen risico op waterschade. Helaas valt op voorhand weinig te zeggen over de omvang van deze schade.

 

Feederschepen lopen vertraging op

Door het onstuimige weer zijn de havens ook slecht bereikbaar. Dit maakt laden en lossen lastig. Hierdoor lopen feederschepen die willen aanmeren vertraging op. Volgens onze lokale agent is de gemiddelde wachttijd om aan te leggen nu zo’n 2 tot 3 dagen. De feederschepen zijn op doortocht naar overslaghavens zoals Colombo en Singapore, om daar de moederschepen te bevoorraden. Deze schepen varen vervolgens door naar Europa.

 

Werkwijze beperkt vertragingen naar Europa

De ervaring leert dat vertragingen richting Europa gelukkig meestal beperkt blijven. Dit komt doordat er vaak volledig van planningen wordt afgeweken bij extreme weersomstandigheden. In plaats van deze te volgen, wordt de vracht op het eerstvolgende beschikbare feederschip geladen. Hierdoor loopt het uiteindelijke moederschip weinig tot geen vertraging op.

Wij maken dan ook niet vaak mee dat zendingen van onze klanten onder vergelijkbare omstandigheden vertraging oplopen. Indien uw zending wel vertraging oploopt, nemen wij uiteraard direct contact met u op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.