+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Problemen importaangiften babykleding door foute facturen

Problemen importaangiften babykleding door foute facturen

Babykleding importaangifte

Importeert u babykleding? Dan kan het verstandig zijn om de inhoud van uw facturen nogmaals te controleren. Bij het opmaken van de importaangifte voor de douane zien wij hier namelijk veelal dezelfde fout in terugkomen. Vaak worden er te grote maten tot babykleding gerekend, wat kan leiden tot vertraging van de aangifte en sancties van de douane.

 

Babykleding tot en met maat 86

In de douanewetgeving staat dat kleding voor baby’s niet groter mag zijn dan maat 86. Grotere maten zijn officieel ‘jongens/meisjes kleding’. Wij zien echter vaak facturen voorbijkomen, waarop bijvoorbeeld babykleding in maat 92 staat vermeld. Wordt dit gebruikt voor de aangifte, dan wordt deze door de douane bestempeld als fout.

Om dit te voorkomen corrigeren wij deze fouten uiteraard wanneer wij ze tegenkomen. Logischerwijs kost dit wel meer tijd, waardoor het opmaken van uw importaangifte en uw zending vertraging kan oplopen. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen.

 

Leverancier instrueren

Constateert u dat er fouten op de factuur staan met betrekking tot de maat van de babykleding? Dan adviseren wij u om hierover direct contact op te nemen met uw leverancier. Zo voorkomt u mogelijke problemen, zoals een boete van de douane, meer fysieke controles (fyco’s) en vertraging van uw zending.

 

Heeft u nog vragen over facturen en/of importaangiften van babykleding? Neem dan contact op met onze declaratie afdeling via customs@ritra.nl.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.