+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Rederijen voeren Emergency Bunker Surcharge in

Rederijen voeren Emergency Bunker Surcharge in

Expediteur zeevracht Ritra Cargo

Update: EBS naar $100 per teu

Van verschillende rederijen ontvingen wij het bericht dat de Emergency Bunker Surcharge (EBS) wederom wordt verhoogd. Vanaf aan boord datum 1 december 2018 zal deze toeslag gemiddeld $100 per twintigvoets container (teu) zijn. Dit is $35 per teu meer dan de laatste verhoging die op 15 oktober 2018 inging.

Ritra Cargo is helaas genoodzaakt om deze toeslag ook aan u door te berekenen. Hierbij hanteren wij vanaf aan boord datum 1 december 2018 het vaste tarief van $100 per teu.

De EBS die op 1 juni 2018 inging, is het gevolg van de hard stijgende olieprijzen. Sindsdien is deze twee keer verhoogd. Na maanden van toename, zijn de olieprijzen nu weer aan het zakken. Naar verwachting zal de EBS binnenkort dan ook naar beneden worden bijgesteld.

 

Update 11 oktober 2018: EBS naar $55 per teu

Sinds 1 juni 2018 geldt de Emergency Bunker Surcharge (EBS) voor alle zeevracht transporten. Rederijen zagen zich genoodzaakt deze toeslag in te voeren om zo de explosieve stijging in brandstofkosten te dekken. Echter blijkt nu dat dit met de huidige toeslag niet lukt. Daarom hebben rederijen aangekondigd per 15 oktober 2018 de EBS te verhogen met gemiddeld $10 per twintigvoets container (teu).

De EBS zal apart worden vermeld op uw zeevracht factuur. Ritra Cargo hanteert hierbij het vaste tarief van $65 per teu (was voorheen $55). Dit geldt voor alle zeevracht transporten met aan boord datum vanaf 15 oktober 2018. Het is helaas onbekend hoe lang de EBS zal worden gehandhaafd.

 

Bericht 29 mei 2018

Rederijen voeren Emergency Bunker Surchage in

 

De brandstofprijs stijgt ongekend hard. Sinds juni 2017 is deze al met meer dan 70% gestegen. Dit maakt dat de huidige bunkertoeslag de kosten voor de brandstof bij lange na niet meer dekken. Daarom hebben rederijen aangekondigd vanaf 1 juni een Emergency Bunker Surcharge (EBS) in te gaan voeren. Deze zal van toepassing zijn op alle zeevracht transporten met aan boord datum vanaf 1 juni.

 

EBS moet enorme verliezen rederijen beperken

Ondanks de groeiende volumes en omzet draaien de meeste rederijen grote verliezen. Een belangrijke reden hiervoor, zijn de hoge brandstofprijzen. Sinds januari dit jaar is de prijs voor een vat ruwe olie met 70% gestegen. Normaal gesproken worden fluctuaties in brandstofprijzen doorberekend in de bunkertoeslag. Echter is de prijsstijging nu zo hoog, dat deze hiermee niet meer kan worden opgevangen.

Daarom doen de rederijen een noodgreep in de vorm van een EBS. CMA CMG, APL, MSC en Maersk Line hebben al aangekondigd deze vanaf 1 juni in te voeren op alle zeevracht transporten. Deze extra toeslag op de brandstofprijs moet voorkomen dat de rederijen dieper in de rode cijfers terechtkomen. De verwachting is dat andere rederijen snel zullen volgen. Hoe lang de EBS zal worden gehandhaafd is nog niet bekend.

 

Emergency Bunker Surcharge per teu

De hoogte van de EBS is ongeveer gelijk bij alle rederijen. Gemiddeld wordt er een toeslag van $55 per twintigvoets container (teu) doorberekend. Deze toeslag zult u ook terugzien op uw zeevracht factuur. Ritra Cargo hanteert hierbij het vaste tarief van $55,- per teu. Deze toeslag zal gelden voor alle zeevracht transporten met aan boord datum vanaf 1 juni 2018.

 

Meer informatie en vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de EBS? Neem dan contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.