+31 (0)10 76 71 000
Select language

Ritra’s eerste ervaringen met wegtransport China

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Ritra’s eerste ervaringen met wegtransport China

Wegtransport China

Wegtransport uit China staat nog in de kinderschoenen. Desondanks wint het snel aan terrein. Waar zeevracht en spoorvervoer te maken hebben met extreme vertragingen, is dit namelijk niet het geval bij wegtransport. Vorige week kwamen de eerste twee Direct Full Trucks vanuit China aan bij onze warehouses in Nederland. Ritra’s Patrick volgde het proces stap-voor-stap.

 

Spoedzendingen per truck

Zeevracht, luchtvracht en ook spoorvervoer; Ritra Cargo draait haar hand er niet voor om. Wegtransport vanuit China leek echter nog lange tijd toekomstmuziek. De overspannen containermarkt en oplopende vertragingen hebben ons er echter toe gezet om samen met onze Chinese agent toch de mogelijkheden te onderzoeken.

 

Wegtransport vanuit China kent verschillende voordelen. Hierbij worden de minimale kans op vertraging en relatief snelle transittijd momenteel als grootste pluspunten gezien. Ideaal dus, voor zendingen waarbij redelijk wat spoed is. Dit was dan ook de reden dat twee van onze klanten besloten te kiezen voor wegtransport vanuit China. En zo geschiedde: de eerste twee Direct Full Trucks vanuit China vertrokken eind juli!

 

De ervaringen van Customer Servicemedewerker Patrick

Collega Patrick is voor velen al jarenlang een bekende naam op Customer Service. Hij organiseerde en volgde de twee wegtransporten vanuit China van begin- tot eindpunt. Hoe ging dat in zijn werk en wat waren zijn ervaringen?

“Van de klant kregen wij de aanvraag voor de verscheping van goederen vanuit China. Aangezien een deel van de goederen bestemd was voor een grootschalige actie van een bekende Nederlandse supermarkt, was een snelle aankomstdatum uitermate belangrijk. In verband met de huidige vertragingen was zeevracht nu geen optie. Na wat zoekwerk werd er besloten voor spoorvervoer te gaan. Ook hier zou wat vertraging optreden, maar dit zou voor de klant acceptabel zijn. Enige tijd voor vertrek werd China echter getroffen door een tyfoon, waardoor een groot deel van het spoornetwerk onbegaanbaar werd.

 

Eerder waren wij als Ritra al eens bezig geweest met direct trucking vanuit China. Nu werd dit ineens een reële optie. Wij vroegen onze agent Cargo Services om de opties aan hun kant te checken en ons de tarieven door te geven. De tarieven lagen uiteraard hoger dan voor zee – of spoorvervoer, daarentegen was de transittijd erg interessant. Na overleg met de klant werd besloten om ervoor te gaan. Ook voor Ritra Cargo was dit de eerste ervaring met wegtransport vanuit China, dus wij waren heel benieuwd hoe dit zou uitpakken.

 

Door onze agent werden wij keurig op de hoogte gehouden over het laden en het vertrek van beide trucks. Bij de Chinees-Russische grens werden de trucks overgeladen. Ook dit verliep zonder problemen of vertragingen.

 

Elke dag kregen wij ’s morgens netjes een update van de verwachte aankomstdatum bij de door ons opgegeven loslocatie. De eerste truck kwam keurig op de aangegeven datum aan, de tweede truck was zelfs iets te vroeg. Met een transittijd van 18 dagen en het verder soepel verlopen transport was het voor ons, en voor de klant, een geslaagd project.

 

Inmiddels hebben wij voor andere klanten ook trucks onderweg. Ook deze wegtransporten uit China lopen vooralsnog goed op schema.”

 

Wegtransport China expediteur Ritra Cargo

 

Ook benieuwd of wegtransport China iets voor u is?

We helpen u graag verder! Laat een bericht achter via ons contactformulier of bel ons direct.

 

Ander belangrijk nieuws
Call us Chat with us