+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Ritra’s nieuwsoverzicht 2023

Ritra’s nieuwsoverzicht 2023

In welke onverwachte, of misschien zelfs benarde, situaties hebben we ons dit jaar bevonden? Wat ging goed en waar moest worden bijgestuurd? Oftewel; het is pas écht december als we gaan terugblikken. Daar kan een jaaroverzicht uiteraard niet bij ontbreken. Daarom deelt Ritra’s marketing team deze maand de best gelezen nieuwsartikelen van 2023 met u. Een verzameling van de 6 persoonlijkste, inhoudelijkste, interessantste blogs. Leest u (nog eens) met ons mee?

 

 

Nieuws van de redactie

Samen vormen Marjoleine en Chantal Ritra’s Marketing team. Dit maakt hen onder andere  verantwoordelijk voor het maandelijks uitbrengen van Ritra’s nieuwsbrief. Soms waaien de onderwerpen bijna uit zichzelf aan. Zo waren de jaren rondom het coronavirus en de onophoudelijke  prijsstijgingen van 2021/2022 goed voor veel tekst. Maar meestal moeten we toch écht zelf op zoek naar sprekende en pakkende thema’s.

 

Wat het voor ons vooral interessant én leuk maakt is om te zien welke onderwerpen u als lezer het meest boeien. Voor deze 12e en laatste editie van het jaar is er een top 6 samengesteld van de best gelezen artikelen van 2023. Wij wensen u veel plezier bij het (her-)lezen van onderstaande artikelen. En uiteraard, bedanken wij u daarnaast voor uw vertrouwen en interesse en wensen wij u een prachtig 2024 vol mooi, positief, interessant en vooral goed NIEUWS.

 

 

1. Verwachte prijsstijging voor wegvervoer in 2024

Dit jaar bij ons op 1 geen Queen, u koos daarentegen voor de verwachte prijsstijging voor het wegvervoer in 2024. Naast de raming van het voorgaande jaar geven ook de jaarlijkse CAO-onderhandelingen ons een goed beeld van wat wij kunnen verwachten voor het wegvervoer in het nieuwe kalenderjaar.

 

 

2. Belangrijke toeslag op komst ETS belasting

Toeslagen en verhogingen met betrekking tot duurzaam vervoer. Rederijen, verladers, terminals en expediteurs; iedereen draagt zijn steentje bij. Niet voor niets is dit artikel, de aankondiging van een nieuwe belasting voor al het Europese scheepvaartverkeer, een geduchte nummer 2 geworden.

 

 

3. Al 35 jaar Team Ritra Cargo

De derde en vierde plek zijn weggelegd voor twee artikelen van persoonlijke aard. Zo mooi om te zien dat u als lezer graag met ons meeleeft! Want we zijn nu eenmaal graag persoonlijk betrokken. Met u, als team en samen. Dit jubileumjaar was voor ons uiteraard wel heel bijzonder. U leest hier nog eens terug hoe we dat hebben gevierd.

 

 

4. Team Ritra Schiphol

Iedereen vindt het leuk om te weten wie er aan de andere kant van de lijn zit, toch? Dat blijkt ook wel aan het vele aantal keren dat dit artikel gelezen is! Mochten de namen Rob, Mike, John, Jordi, Karina en Jessey u nog niets zeggen, dan leert u ze nu snel kennen.

 

 

5. Invoerrechten in 3 stappen

Aan de hand van een aantal factoren, worden de invoerrechten voor uw vracht berekend. Dat klinkt best ingewikkeld. Voor veel importeurs is dit dan ook niet altijd even duidelijk. Onze douanedeclaranten hielpen ons om in slechts 3 korte stappen uit te leggen hoe invoerrechten worden berekend.

 

 

6. Nieuwsupdate douanezaken

Het bespreekbaar maken of uitleggen van douanezaken is niet altijd gemakkelijk. De onderwerpen zijn vaak erg specifiek en je hebt er veel kennis voor nodig. Hoe fijn is het dan, als je samen met een drietal gemotiveerde inhouse-douanedeclaranten een begrijpelijke update kunt maken, die daarnaast ook nog eens goed gelezen wordt?

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.