+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Ritra’s Patty op bezoek in Hongkong

Ritra’s Patty op bezoek in Hongkong

Ritra’s Patty op bezoek in Hongkong

Wie kent pricing-topper Patty niet? Deze Hongkongse moeder van twee zoons versterkt sinds 2019 Ritra’s Marketing & Sales team. Voor een bezoek aan Cargo Services, ter ere van hun 35-jarig bestaan, bezocht zij van 1 februari t/m 20 februari 2024 Hongkong. Leest u mee over haar ervaringen?

 

 

Cargo Services 35 jaar

Cargo Services is al meer dan 25 jaar de vaste partner van Ritra Cargo. Op het gebied van zowel zeevracht als luchtvracht is Cargo Services een grote speler in China. Met 19 kantoren in alle belangrijke haven- en productieplaatsen behoort onze agent tot één van de 25 grootste logistiek dienstverleners in China. Cargo Services is een grote organisatie met meer dan 6000 medewerkers wereldwijd. Heel wat collega’s hebben dagelijks contact met Cargo Services. Ons eerste aanspreekpunt is agente Nico Zeng. Nico’s standplaats is Shanghai.

 

Patty & Nico

Patty & Nico Zeng

 

Dit jaar bestaat Cargo Services 35 jaar. Zij vierden dit rond het Chinees Nieuwjaar met hun partners en medewerkers. Patty vertelt: “Er kwam een beroemde Hongkongse zangeres optreden, er werd een toneelstuk gespeeld (Bian Lian, een onderdeel van de Chinese Sichuan-opera) en er was een mooie Leeuwendans”.

 

Patty vertrok op 1 februari richting Hongkong. Zij verbleef in een prachtig hotel aan het water. Ze was uitgenodigd door Cargo Services voor een vergadering van Europese partners en voor het feest ter ere van Cargo Services’ 35e verjaardag. Van 9 februari t/m 14 februari was het ook nog eens Chinees Nieuwjaar. Een mooie gelegenheid om haar familie weer te bezoeken en rond te snuffelen in de stad!

 

 

Happy New Year!

Dit jaar stond het Chinees Nieuwjaar in het teken van de draak in het hout-element. Dit staat voor groei en vernieuwing. Het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd met veel eten, denk aan; zeevruchten, vis, Nian Gao (rijstcake), maar ook kip. Volgens Patty heeft iedere maaltijd een betekenis met het Chinees Nieuwjaar, vis staat bijvoorbeeld voor geluk, welvaart en overvloed.

 

Onder de bevolking worden rode enveloppen met geld uitgedeeld, op televisie komen meerdere “waarzeggers” en natuurlijk niet te vergeten: de Leeuwendans en het vuurwerk! Deze staan voor geluk en het verdrijven van kwade geesten. “We zijn erg bijgelovig” vertelt Patty. “Wil je geluk in het jaar van jouw sterrenbeeld? Ga dan naar de tempel om een offer te brengen.”

 

John Lau, Cargo Services, met Leeuwendans tijdens het feest ter ere van Cargo Services’ 35-jarig bestaan. 

John Lau, Cargo Services, met Leeuwendans tijdens het feest ter ere van Cargo Services’ 35-jarig bestaan.

 

 

Tijd voor zaken

Samen met andere Europese partners (uit o.a. Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken en Turkije) was er een grote vergadering ingepland speciaal voor de Europese markt. Met als belangrijkste agendapunten: de pricing voor 2024, de (krimpende) economie en de huidige marktsituatie.

 

Patty vertelt; “In Hongkong zijn ze zo druk met zaken dat er vaak geen tijd is voor pauze”, “Ik was blij als er een pauze was, want op een gegeven moment heb je wel honger. Cargo Services was heel gastvrij en verzorgde al het eten, drinken en entertainment op deze dag.”

 

 

Shopping Paradise

Het was erg fijn om mijn familie weer te zien, maar ook leuk om verschillende winkels te bezoeken. Vroeger werd Hongkong ‘Shopping Paradise’ genoemd, door alle verschillende winkelcentra. Er zijn veel winkels en restaurants, met heerlijk eten.” vertelt Patty. “Je merkt dat winkelstraten vaak geïnspireerd zijn op Europa en andere werelddelen”.

 

Patty: “Ik vond het leuk om te zien dat ze sinds de pandemie veel met technologie bezig zijn in Hongkong. In ieder restaurant kun je een QR-code scannen voor het menu en via je telefoon bestellen en daarnaast worden er veel sensoren ingezet Een viergangenmenu bij een lokaal restaurant in Hongkong kost ongeveer 10 euro”.

 

Na deze fantastische reiservaring, waarin Patty ‘business & pleasure’ goed kon combineren, zijn wij blij dat ze weer terug is op haar vertrouwde plek. Welkom terug Patty en bedankt voor het delen van je verhaal!

 

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.