+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Rutger & Jordi’s bezoek aan Maleisië

Rutger & Jordi’s bezoek aan Maleisië

Rutger & Jordi

Ritra Cargo heeft in ruim 35 jaar een sterk netwerk opgebouwd. Een groot deel van deze contacten zijn aangesloten bij het wereldwijde Octopus Freight Netwerk (OFN). Ieder jaar geeft het OFN een conferentie, steeds is dat in een ander land. Ditmaal waren Ritra’s business developers Jordi en Rutger de uitverkorenen. Leest u mee over hun ervaringen in Kuala Lumpur, Maleisië?

 

 

Op weg naar Kuala Lumpur

Ritra’s Jordi kent u wellicht van uw luchtvrachttransport. Al is hij ook twee dagen in de week op ons kantoor in Rotterdam te vinden. Rutger heeft als basis kantoor Rotterdam. Maar daar vindt u hem eigenlijk alleen als hij eens níét op klantbezoek is. Na een laatste Hollands, bakkie begonnen zij op maandag 16 oktober aan de 14 uur-durende reis. Met een tussenstop op ongeveer 7 uur vliegen landden ze in Doha, Qatar, om binnen 2 uur weer door te vliegen naar Kuala Lumpur.

 

Het OFN houdt ieder jaar een conferentie waarvoor al hun partners worden uitgenodigd. Het programma voor de week was druk en vol, maar bood gelukkig ook ruimte voor wat netwerken tussendoor. En uiteraard werd er ook tijd vrijgemaakt om kennis te maken met de cultuur én de lokale keuken.

 

 

Speeddaten

Aangekomen in het Grand Hyatt hotel waren er uiteraard veel bekende gezichten. Een groot aantal genodigden hadden al eerder een OFN conferentie bezocht. Maar natuurlijk waren er ook nieuwe gezichten, waaronder Jordi en Rutger zelf. Na de openingsreceptie was het tijd voor een zeer lucratieve en originele manier van kennismaken: speeddaten.

 

Rutger: “Het waren eigenlijk een soort speeddates met agenten en potentiële partners. Iedere ronde had je 20 minuten de tijd om met iemand te praten. Was de tijd om? Dan klonk de gong”.

 

In totaal hebben Rutger en Jordi met 30 mensen gesproken. Na afloop was er nog tijd om langer met elkaar in gesprek te gaan. Maar het eerste contact is dan al gelegd, wat het toch een stuk gemakkelijker maakt om met elkaar over zaken te praten.

 

 

Een Deen, een Amerikaan en een Tsjech

“Het klinkt als een grap, maar op een gegeven moment zaten wij met een Deen, een Amerikaan en een Tsjech aan één tafel” zegt Rutger. Het is heel bijzonder om te zien hoe allerlei verschillende culturen samensmelten op zo’n moment. Datzelfde gevoel kregen zij op vrijdagavond, tijdens het afsluitende feest met livemuziek. Op zo’n avond maak je op een andere manier kennis met mensen.

 

Jordi: “Zo gezellig, je leert mensen dan op een andere manier kennen, waar sommigen overdag in driedelig pak liepen, tref je elkaar ’s avonds in een T-shirt”. Zaken doe je tenslotte met mensen, niet met bedrijven.”

 

Rutger: “We hadden al snel een leuke connectie met een potentiële partner uit Denemarken, die onlangs al langskwam bij ons op kantoor in Rotterdam”.

 

Een laatste stop bij Cargo Services, Hong Kong

Het laatste gedeelte van de reis was gereserveerd voor een bezoek aan Stanley Lee, Ritra’s vaste contactpersoon bij agent Cargo Services, in Hong Kong. Naast een rondleiding door de stad en bezoekjes aan diverse lokale restaurants zijn er natuurlijk ook genoeg zaken besproken. Rutger: “China is een super hightech land, maar ze waren ook erg onder de indruk van TRACOS. Daarin zijn wij in Nederland weer een stuk innovatiever”.

 

Rutger: “Wat een actieve mensen! In Hong Kong zijn mensen veel actiever dan in Nederland, zelfs de ouderen zie je daar nog snelwandelen”. Wat ons ook opviel is dat iedereen altijd ‘aan’ staat in Hong Kong. Het tempo ligt daar gewoon heel erg hoog”.

 

Jordi en Rutger zijn erg dankbaar dat ze deze kans hebben gekregen. “We hebben veel geleerd en gezien”. “En je horizon wordt zo verbreed”. “Een mooie, maar pittige uitdaging, maar het was zeker de moeite waard”.

 

In contact komen met Jordi, Rutger, of één van onze andere collega’s? Neem contact met ons op!

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.