+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

SCM en kansrijke Indiase economie staan centraal tijdens bezoek aan Cargomar

SCM en kansrijke Indiase economie staan centraal tijdens bezoek aan Cargomar

Cargomar is al 20 jaar onze exclusieve agent in India. Ook bij hen is de stap naar supply chain management (SCM) al een tijd geleden gemaakt. Door te werken met onze PO-management tool, maken zij goederenstromen volledig inzichtelijk. Voor henzelf, de expediteur, maar ook de importeur. Om het gebruik van hiervan te bespreken en de relatie met deze agent te versterken, ging onze collega Martijn naar India.

 

Een systeem om op te bouwen en vertrouwen

Cargomar is gevestigd in de belangrijkste haven- en productieplaatsen van India, waaronder Mumbai, Delhi, Tirupur, Tuticorin, Chennai en Bangalore. Uit al deze steden werden de branchemanagers van Cargomar ingevlogen naar het hoofdkantoor in Cochin.

Ons Traffic Control System (TCS) werd daar uitgebreid toegelicht. Omdat alle partijen in de keten deze PO-management tool gebruiken, is het belangrijk dat er vlekkeloos mee wordt gewerkt. Men moet erop kunnen vertrouwen dat de informatie altijd accuraat en up-to-date is. Martijn liet zien welke nieuwe mogelijkheden TCS biedt en hoe deze precies werken.

Verder was de bijeenkomst ook een goed moment om feedback over TCS te verzamelen. De tool wordt namelijk aangepast op iedere individuele gebruikersgroep, zoals een klant of in dit geval een agent. Met behulp van de feedback kon Martijn het ‘eigen’ TCS van Cargomar verder laten verbeteren. Zo voldoet deze tool nu nog beter aan de behoeften van deze agent. Daarnaast is de feedback ook belangrijke input voor het doorontwikkelen van TCS. Martijn is hier medeverantwoordelijk voor.

 

Volop kansen dankzij groeiende Indiase economie

De samenkomst van zoveel Cargomar branchemanagers was meteen een goed moment om de huidige samenwerking te bespreken en nieuwe plannen te maken. India groeit en de consumptie neemt toe. Er zijn volop nieuwe markten in ontwikkeling en dit biedt mooie kansen.

Eén van deze kansen ligt op het gebied van projectlading. Het gaat hierbij om zeer grote goederen, zoals machines en installaties, die aan boord van schepen worden vervoerd. Cargomar heeft hier jarenlange expertise in opgebouwd. Projectlading is dan ook een interessante specialisatie om verder uit te bouwen.

Al met al is de samenwerking met Cargomar zeer goed en vertrouwd. Regelmatig persoonlijk contact versterkt dit. Daarom zullen een aantal collega’s van Cargomar komend voorjaar een bezoek brengen aan Nederland. Martijn zal dan samen met hen op bezoek gaan bij enkele gezamenlijke klanten.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.