+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7

Cross Trade

Cross Trade

Wilt u goederen verschepen van producent naar eindbestemming zónder tussenstop in Nederland? Met Cross Trade gaat uw zending rechtstreeks van A naar C. Op deze manier bespaart u kosten én is uw zending een stuk sneller op de eindbestemming. Dat is wel zo efficiënt! Uw vaste aanspreekpunt zorgt er uiteraard voor dat u altijd volledig op de hoogte bent.

Wat is Cross Trade?

Bij Cross Trade wordt een zending direct verscheept van de fabrikant naar de eindontvanger, zonder tussenstops. Voor zowel grote als kleine zendingen biedt Cross Trade een interessante oplossing. U kunt er voor iedere zending, ongeacht de modaliteit, gebruik van maken. Het grote voordeel zit in de besparing van tijd, geld én de mogelijkheid om uw zending neutraal te verzenden.

Altijd op de hoogte

Met ons wereldwijde netwerk kunnen we Cross Trade voor bijna iedere bestemming aanbieden. We verzorgen dit onder andere naar Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Zuid-Europa.

Ook voor uw Cross Trade zending is uiteraard het gehele logistieke traject beheersbaar en inzichtelijk. In Ritra’s online supply chain platform TRACOS volgt u iedere stap gewoon vanuit Nederland. Hierdoor heeft én houdt u de volledige controle over uw transport.

 

Hoe werkt het?

Voor zowel zee- als luchtvracht is Cross Trade mogelijk. Hierbij schetsen we twee mogelijke scenario’s:

  1. De eindontvanger mag wel weten wie de goederen heeft geproduceerd of wie de fabrikant is. Bijvoorbeeld grote merken die Cross Trade verzending doen naar winkels wereldwijd.
  2. De eindontvanger mag niet weten wie de goederen heeft geproduceerd of wie de fabrikant is. Deze vorm is voor veel verladers interessant omdat u uw gegevens kunt afschermen. Hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt.

Neutrale zending

Wanneer u niet wilt dat de fabrikant bekend wordt bij de eindontvanger, zorgt Ritra Cargo ervoor dat uw zending neutraal wordt gemaakt. Dit doen we als volgt:

  1. De originele Bill of Lading (B/L) wordt opgemaakt door onze agent in het land van oorsprong. Hier staat de naam van de fabrikant altijd op vermeld.
  2. U betaalt de zending aan de fabrikant.
  3. Ritra Cargo maakt de Switch Bill of Lading op. Dit houdt in dat er een nieuwe B/L komt waar de naam van de fabrikant vanaf is gehaald.

 

Zoekt u extra informatie over Cross Trade of wilt u gebruikmaken van deze dienst? Neem dan contact met ons op!

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.