+31 (0)10 76 71 000
Select language

Cross trade

Waarom zou u goederen eerst importeren naar Nederland, om deze vervolgens weer te exporteren naar het buitenland? Dat is omslachtig en onnodig duur. Met cross trade gaat uw zending rechtstreeks van A naar C, zonder tussenstop. Op die manier gaat het verzenden een stuk sneller en u bespaart kosten. Bij Ritra Cargo kunt u rekenen op de beste en betrouwbare organisatie van uw cross trade.

Wat is cross trade?

Bij cross trade wordt een zending direct van de fabrikant naar de eindontvanger verscheept zonder tussenkomst van de Rotterdamse of Amsterdamse (lucht)haven. Voor u als verlader heeft dit voordelen. Door het rechtstreekse transport bespaart u kosten en de zending is sneller op de eindbestemming.

Cross trade is interessant wanneer u grotere partijen te verschepen heeft. Denk hierbij aan volle container(s) of een aantal kuub. Cross trade is mogelijk voor zowel FCL als LCL zendingen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze eigen buyer consolidation.

Hoe werkt cross-trade

Zowel cross trade zeevracht als cross trade luchtvracht is mogelijk. Er bestaan twee soorten cross-trade:
  1. De eindontvanger mag wel weten wie de goederen heeft geproduceerd of wie de fabrikant is. Denk bijvoorbeeld aan grote merken die cross trade verzending doen naar winkels wereldwijd.
  2. De eindontvanger mag niet weten wie de goederen heeft geproduceerd of wie de fabrikant is. Deze vorm is voor veel verladers interessant en hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt.
Wanneer u niet wil dat de fabrikant bekend wordt bij de eindontvanger, zorgt Ritra Cargo ervoor dat uw zending neutraal wordt gemaakt. Dit heeft betrekking op de verschepingsdocumenten. Hierbij gaan we als volgt te werk:
  1. De originele Bill of Lading (B/L) wordt opgemaakt door onze agent in het land van oorsprong. Hier staat de naam van de fabrikant altijd op vermeld.
  2. U betaalt de zending aan de fabrikant.
  3. Ritra Cargo maakt de Switch Bill of Lading (Switch B/L) op. Dit houdt in dat er een nieuwe B/L komt waar de naam van de fabrikant vanaf is gehaald. Op deze manier wordt de zending neutraal gemaakt.

Cross trade wereldwijd

Ritra Cargo heeft een wereldwijd samenhangend netwerk van agenten zodat we cross trade van en naar iedere bestemming kunnen aanbieden. Zo verzorgen we veel cross trade van Azië (o.a. China, India en Bangladesh) naar Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Zuid-Europa.

 

Waarom cross trade bij Ritra Cargo?

  • Veel kennis en jarenlange ervaring met cross trade.
  • Onze eigen internationale en betrouwbare agenten regelen de cross trade.
  • Eén vast aanspreekpunt.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Cross trade en Supply Chain Management

Via ons supply chain platform TRACOS is het complete cross-trade traject inzichtelijk. Hiermee heeft u tevens beheersing over het gehele logistieke traject. Zowel over de documentenstroom als over de kosten die onderweg en op bestemming worden gemaakt, zoals lokale kosten en zeevracht. U kunt met TRACOS alle cross-trade aansturen en volgen vanuit Nederland. Is uw hoofdkantoor bijvoorbeeld in Amsterdam gevestigd? Dan kunt u vanaf daar de cross trade aansturen en volgen. Op die manier heeft u volledige controle.

Extra services

Bij Ritra Cargo hechten we veel waarde aan een vlekkeloos transport. Daarom zijn in het land van oorsprong value added services mogelijk, evenals warehousing. De zending wordt vervolgens overgedragen in de haven van het land van bestemming. Als extra service nemen we ook graag al het papierwerk voor u uit handen bij de afhandeling van douanezaken.

Ritra Cargo is uw cross trade specialist

Wilt u een (grote) partij goederen importeren met een buitenlandse ontvanger als eindbestemming? Maak dan gebruik van onze cross trade diensten en vermijd een onnodige tussenstop in de Rotterdamse of Amsterdamse (lucht)haven. Ritra Cargo zorgt dat uw goederen overal ter wereld neutraal afgeleverd worden, of het nu om zeevracht of luchtvracht gaat. Uw zending is altijd in goede handen bij onze betrouwbare agenten. Bovendien kunt u bij ons rekenen op een vast contactpersoon.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de cross trade kosten? Of wilt u graag gebruikmaken van onze dienstverlening? Stuur dan een e-mail naar sales@ritra.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct iemand spreken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Wij werken met veel plezier en aandacht voor deze klanten:

Swiss Sense expediteur Ritra Cargo
Expediteur Ritra Cargo Scotch & Soda
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.