+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Douane Ritra Cargo

Douane

Douane

Bij de in- en uitvoer van uw goederen komen meestal ook douanezaken aan bod. Dit kunt u zelf regelen, mits u beschikt over de vereiste vergunningen. Maar dit kan een zeer complexe zaak zijn, waar u specialistische kennis voor nodig heeft. Verzorgt Ritra uw transport? Dan kunnen wij u ondersteunen in de afhandeling van uw douanezaken.

Douanezaken

Om douanezaken correct af te handelen is het belangrijk om de juiste kennis van zaken te hebben. Daarnaast moet u beschikken over de juiste vergunningen en speciale douane-software. Wij nemen dit graag voor u uit handen. Onze in-house douane declaranten klaren uw goederen in, het is dus niet nodig om dit aan een andere partij uit te besteden. Zo bespaart u geld en tijd.

Inklaring van goederen

Zodra uw zending bij ons is aangemeld, kunt u ons laten weten om wat voor goederen het gaat. Voor een correcte inklaring is het essentieel om de juiste goederencode van het product te weten. Twijfelt u? Dan kunnen wij met u meekijken en u hierover adviseren. Wij ontvangen dan graag de volgende informatie:

  • De factuur van de leverancier.
  • Extra informatie, zoals een omschrijving of foto(’s) van het product.

Na het uitbrengen van ons advies vragen wij om uw goedkeuring. Deze is ontzettend belangrijk, omdat wij de douaneaangifte in úw naam doen. Vervolgens wordt de goederencode gebruikt om de douane inklaring te maken waarmee de goederen worden aangegeven.

Voordelen van in-house douane declaranten

Ritra’s douane declaranten zorgen voor een snelle en accurate werkwijze. Inklaringen worden in-house gedaan waardoor er korte lijnen zijn en er snel wordt gecommuniceerd. Ze ondersteunen u ook bij een mogelijk verzoek tot teruggave of kwijtschelding van invoer- of uitvoerrechten. Daarnaast helpen ze met het aanvragen van een Bindende Tariefinlichting (BTI).

Onze declaranten beschikken over diverse expertises. Zo hebben zij kennis paraat over FLEGT-vergunningen. Dit hebben importeurs nodig om hout te kunnen importeren uit o.a. Indonesië. Daarnaast kunnen zij het intracommunautair douane vervoer voor u uit handen nemen. Dit is bedoeld voor goederen die doorgaan naar een land buiten de EU en waar nog geen invoerrechten over zijn betaald.

Voorafaangifte

Als onze declaranten alle benodigde informatie hebben ontvangen, kunnen ze de goederen al voor aankomst aangeven door middel van een voorafaangifte. Dit is iets wat alleen een AEO-gecertificeerd expediteur mag doen. Zodra de goederen arriveren in de haven, hoeft de aangifte alleen nog maar aangepast te worden door vermelding van de juiste datum. Daarna kunnen de goederen direct worden vrijgegeven voor transport.

Het grote voordeel van een voorafaangifte is dat u eerder weet of de douane extra wil controleren. Het kan gaan om een fysieke controle of documentcontrole. Ook dit horen wij vaak al van tevoren. Als er controle moet plaatsvinden dan kan dit zowel in de loods als op de terminal worden gedaan. Door een voorafaangifte kan een mogelijke documentcontrole ook vaak eerder worden uitgevoerd. Zo kan vrijgave van de goederen alsnog snel plaatsvinden.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.