+31 (0)10 76 71 000
Select language

Douane

Bij de in- en uitvoer van uw goederen komen meestal ook douanezaken aan bod. Dit zou u zelf kunnen regelen, mits u beschikt over de vereiste vergunningen. Daarnaast is de regelgeving omtrent het importeren en exporteren van goederen een complexe zaak waarvoor specialistische kennis nodig is. Ritra Cargo is een AEO-gecertificeerd expediteur en is daarmee een betrouwbare partner. Verzorgen wij uw transport? Dan kunnen wij u van advies voorzien en ondersteunen bij de afhandeling van douanezaken. Op die manier verloopt uw douane aangifteproces snel en correct.

Waarom is een douane declarant nodig?

Voor het probleemloos in- en uitvoeren van goederen is het belangrijk dat eventuele douanezaken worden afgehandeld. Om dit snel en juist te kunnen doen moet men kennis van zaken hebben, beschikken over de juiste vergunningen en is speciale software nodig. Logischerwijs is het verstandig om douanezaken uit te besteden. Ritra Cargo kan alle douanezaken voor u uit handen nemen. Onze dienstverlening bestaat uit een inklaring van goederen in combinatie met transport. Zo zorgen wij voor een snel en nauwkeurig aangifte- en transportproces, zonder vertragingen.

Hoe werkt het inklaren van goederen?

Eerst wordt een zending bij ons aangemeld. U laat weten om wat voor goederen het gaat. Voor een juiste inklaring is de goederencode van het product een essentieel onderdeel. Heeft u deze niet, dan kunnen wij dit voor u uitzoeken en u hierover adviseren. Dit is zeer specialistisch werk. Om de goederencode te kunnen adviseren levert u het volgende aan:
  • De factuur van de leverancier.
  • Eventuele extra informatie, zoals een omschrijving of foto(‘s) van het product.
Na het uitbrengen van ons advies vragen wij om uw goedkeuring. Vervolgens wordt de goederencode gebruikt om de douane inklaring te maken waarmee de goederen worden aangegeven.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Voordelen van Ritra Cargo

  • Snelle en accurate werkwijze. Inklaringen worden in-house gedaan waardoor er tijdig kan worden gecommuniceerd. Zo kunnen de inklaringen sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd.
  • Hoog kennisniveau. Wij hebben alleen gediplomeerde declaranten in dienst. Een douane specialist bij Ritra Cargo zet net dat stapje extra. Zo ondersteunen we ook bij een mogelijk verzoek tot teruggave of kwijtschelding van invoer- of uitvoerrechten. Daarnaast helpen we met het aanvragen van een Bindende Tariefinlichting (BTI).
  • Kennis over FLEGT-vergunningen. Dit hebben importeurs nodig om hout te kunnen importeren uit o.a. Indonesië.
  • Opmaken van intracommunautair douanevervoer. Dit is voor goederen die doorgaan naar een land buiten de EU en waar nog geen invoerrechten over zijn betaald. Ook dit kunnen onze douane declaranten voor u uit handen kunnen nemen.

Voorafaangifte

Als we alle benodigde informatie hebben kunnen we de goederen alvast aangeven door middel van een voorafaangifte. Dit is iets wat alleen een AEO-gecertificeerd expediteur mag doen. Wanneer de goederen arriveren in de haven hoeft de aangifte alleen nog maar compleet gemaakt te worden met de datum. Daarna kunnen de goederen direct worden vrijgegeven voor transport.

Het voordeel van een voorafaangifte is dat u eerder weet of de douane extra wil controleren. Het kan gaan om een fysieke controle of documentcontrole. Als er controle moet plaatsvinden kan dit in de loods of op de terminal. Door een voorafaangifte kan een mogelijke documentcontrole eerder worden gedaan. Zo kan vrijgave van de goederen alsnog z.s.m. plaatsvinden. Op deze manier worden vertragingen tot een minimum beperkt.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Douane Rotterdam & Schiphol

Ritra Cargo biedt graag een brede dienstverlening aan. Om die reden regelen wij douane zaken voor zowel Rotterdam als Schiphol. Op beide locaties zorgen wij dat administratieve rompslomp verleden tijd is.

Ritra Cargo is uw douane specialist

Wilt u volledig ontzorgd worden in het transportproces en geen omkijken meer hebben naar complexe douanezaken? Ritra Cargo is als AEO-gecertificeerd expediteur een betrouwbare partner die u hierbij graag ondersteunt. Wij regelen de inklaring van goederen in combinatie met transport. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Of wilt u graag gebruikmaken van onze dienstverlening? Stuur dan een e-mail naar sales@ritra.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct contact?

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.