+31 (0)10 76 71 000
Select language

Luchtvracht containers

Containers bestaan er in diverse soorten en afmetingen. Zo zijn er verschillende containers voor bijvoorbeeld luchtvracht en zeevracht. Bij Ritra Cargo vindt u zowel vliegtuig containers en pallets voor algemeen gebruik als voor specifieke zendingen. Bekijk direct de afmetingen en bijbehorende specificaties. Weet u niet welke luchtvracht container u nodig heeft? Wij adviseren graag welke het beste past bij uw zending.

Unit Load Devices

Luchtvracht wordt doorgaans vervoerd in speciale containers of pallets. Dit worden ook wel Unit Load Devices (ULD’s) genoemd, ofwel ULD-containers. Ze worden voornamelijk geproduceerd om veiligheidsredenen, maar ook om de lading te beschermen tijdens het transport. ULD-containers passen in widebody vliegtuigen en in sommige narrowbody vliegtuigen.

Containers zijn afgesloten kisten gemaakt van aluminium. Een combinatie van aluminium frames en kunststof wanden kan ook voorkomen. Pallets zijn robuuste aluminium platen met haken waaraan men een bagagenet kan vastmaken. Beiden zijn bestemd voor het container transport van diverse goederen: van elektronica, kleding en medicijnen tot boeken en pallets met diverse goederen.

Soorten luchtvracht containers

Hieronder leest u een korte beschrijving van de verschillende vliegtuig containers en pallets die wij aanbieden:
  • LD1. Onderste ruimcontainer van halve breedte met één schuine zijde. De deur is van canvas of massief.
  • LD3 AKE. Onderdekcontainer van halve grootte. Voorzien van een klepdeur, doorloopdeur of dichte deur en voorzien van legplanken, lades, rekken of wielsteunen. Dat betekent eindeloos veel mogelijkheden voor de meest uiteenlopende vliegtuigen.
  • LD36. Typische benedendeks container die op vrijwel elk widebody vliegtuig kan worden gebruikt. Het wordt normaal gesproken gebruikt voor stukgoederen, maar de container kan geoptimaliseerd worden voor extra sterkte, hanteerbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.
  • LD6 ALF. Onderste laadbak over de volle breedte met schuine uiteinden. De deur is van canvas met ingebouwde deurriemen. Deze populaire container kan worden gebruikt op bijna alle widebody vliegtuigen. Voornamelijk voor algemene vracht, maar het kan worden geoptimaliseerd voor extra sterkte, hanteerbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.
  • M1 AMA. Typische hoofddekcontainer die bijna op alle plaatsen van een B747 vrachtvliegtuig en combivliegtuigen past, ook op plaatsen onder het bovendek. Het ontwerp van de AMA kan variëren van een lichtgewicht tot robuustere versie. De deur is van canvas met ingebouwde net deurriemen.
  • PAG. Populaire, universele vlakke pallet voor lagere ruimen en hoofddekken. Deze wordt gebruikt op zowel passagiers- als vrachtvliegtuigen.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Richtlijnen voor luchtvracht containers

Iedere luchtvaartmaatschappij stelt bepalingen en voorwaarden op. Hieraan zijn de afmetingen, gewichten, regels en voorschriften van ULD-luchtvracht containers en pallets onderworpen. Het team van Ritra Cargo weet wat er wel of niet mogelijk is en adviseert u hier graag over.

Complete oplossing

Bij luchtvracht komt veel meer kijken dan alleen de juiste container. Daarom helpen we u als expediteur luchtvracht bij het gehele logistieke proces. Wij bieden verschillende soorten value added services aan, zoals Hanging Garments containers en warehousing. Ook de complete douane afwikkeling regelen wij voor u, net als de fysieke distributie. Dit laatste doen wij zelfs tot op winkelniveau (fijnmazige distributie). Tot slot bieden wij innovatieve ICT-oplossingen voor supply chain management. Met andere woorden: uw luchtvrachttransport is van A tot Z geregeld door één contactpersoon. Wel zo overzichtelijk.

Vliegtuig containers aanvragen

Bij Ritra Cargo profiteert u altijd van scherpe transportprijzen. En of u nu kiest voor een enkele pallet of meerdere containers, wij zorgen dat uw zending op tijd, veilig en volgens afspraak op de eindbestemming aankomt. U hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten, want bij ons zijn de luchtvracht container tarieven vooraf vastgelegd in de offerte die u ontvangt.

Heeft u nog vragen over de ULD-luchtvracht containers, bepaalde type (gevaarlijke) goederen, of het soort luchtvracht container dat voor uw zending geschikt is? De experts van Ritra Cargo zitten klaar om te helpen bij al uw luchtvracht transport uitdagingen. Neem gerust contact met ons op.

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.