+31 (0)10 76 71 000
Select language

Zeevracht containers

Uiteenlopende soorten vracht vragen om verschillende containers. Daarom kunt u bij Ritra Cargo kiezen uit een groot aanbod zeevracht containers. Van standaard containers voor algemeen gebruik tot koelcontainers om temperatuurgevoelige producten te vervoeren. Bekijk direct de afmetingen en bijbehorende specificaties. Vraagt u zich af welke container u nodig heeft? Vraag het ons gerust, wij hebben de oplossing.

Containers en afmetingen

Zeevracht wordt doorgaans vervoerd in speciale containers of pallet containers met een houten vloer. De containers hebben gestandaardiseerde afmetingen, zijn gemaakt van metaal en worden gebruikt voor het container transport van uiteenlopende goederen: auto’s, grondstoffen, voedingsmiddelen, medicijnen en meer. Containers maken het transport veilig maar beschermen ook de lading.
Er bestaan verschillende typen zeevracht containers. De Open Top containers, High Cube containers en Flat Rack containers worden vaak ingezet. De standaardmaat wordt uitgedrukt in TEU (Twenty feet Equivalent Unit). Meestal is een container 20 voet (1 TEU) of 40 voet (2 TEU).

Soorten zeevracht containers

Hieronder leest u een korte beschrijving van de verschillende zeevracht containers die wij aanbieden:
  • Dry Container (20’ of 40’). Dit wordt ook wel de standaard container genoemd. Gemaakt van staal en bedoeld voor standaard goederen die niet te lang, breed, hoog of zwaar zijn. Ook niet geschikt voor bulkgoederen.
  • High Cube Container (40’of 45’). De 40’ High Cube Container is hoger dan de standaard 40’ Dry Container (ongeveer 30 cm). Hierdoor kan er hoger beladen worden
  • Refrigerated Container 20’. Ideaal voor producten die op de juiste temperatuur moeten blijven gedurende het transport. Denk aan medicijnen, planten en voedingswaar. Aan de zijkant van de koelcontainer bevinden zich koeleenheden zodat koude of warme lucht continu circuleert.
  • High Cube Refrigerated Container 40’. Een koelcontainer die hoger is dan de standaard variant zodat er hoger beladen kan worden.
  • Flat Rack Container (20’ of 40’). Speciaal voor zware vracht, vracht met overhoogte of overslag vracht. Flat Racks zijn voorzien van inklapbare eindframes, hoeksteunen en sjorringen op de rails onderop. Op die manier kan de lading met banden en kettingen optimaal beschermd worden.
  • Open Top Container (20’ of 40’). Zeer geschikt voor vracht met overhoogte en lange ladingen. Deze container heeft geen dak maar is voorzien van een waterdicht zeil dat met touwen wordt bevestigd. De lading kan niet gaan schuiven door sjorringen aan de binnenzijde.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Standaarden voor zeevracht containers

Wereldwijd hebben containers dezelfde standaardafmetingen zodat ze probleemloos van het schip naar de trein, truck of het binnenvaartschip kunnen worden overgezet. Er bestaan ook containers met afwijkende maten. Het team van Ritra Cargo weet wat er wel of niet mogelijk is en adviseert u hier graag over.

Complete oplossing

Bij zeevracht komt natuurlijk veel meer kijken dan alleen de juiste container. Daarom helpen we u als expediteur zeevracht bij het gehele logistieke proces. Wij bieden verschillende soorten value added services aan, zoals Hanging Garments containers, sorteren en warehousing. Ook de complete douane afwikkeling regelen wij zonder gedoe, net als de fysieke distributie. Dit laatste doen wij zelfs tot op winkelniveau (fijnmazige distributie). Tot slot zijn er innovatieve ICT-oplossingen voor supply chain management. Met andere woorden: wij hebben alles voor elk zeevracht transport. En omdat u één contactpersoon heeft, blijft alles heel overzichtelijk.

Zeevracht containers aanvragen

Bij Ritra Cargo profiteert u altijd van scherpe transportprijzen. Of u nu kiest voor één speciale container voor zware vracht of meerdere standaard containers. Wij zorgen dat uw zending op tijd, veilig en volgens afspraak op de eindbestemming aankomt. Van onverwachte kosten is geen sprake, want bij ons zijn de zeevracht container tarieven vooraf vastgelegd in de offerte die u ontvangt.

Heeft u nog vragen over de zeevracht containers, bepaalde type (gevaarlijke) goederen of het soort container dat voor uw zending geschikt is? De experts van Ritra Cargo zitten klaar om te helpen bij al uw zeevracht transport uitdagingen. Neem gerust contact met ons op.

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.