+31 (0)10 76 71 000
Select language

Transport China: de Nieuwe Zijderoute China

Luchtvracht transport van en naar China is snel en betrouwbaar, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Spoorvervoer via de Zijderoute is een zeer goed alternatief waarmee u transportkosten enorm reduceert. ‘De Nieuwe Zijderoute’ combineert snelle transittijden met een grote mate van betrouwbaarheid. Deze eeuwenoude spoorverbinding tussen Azië en Europa is sinds 2015 weer volop in ontwikkeling en omvat een groot netwerk aan bestemmingen. Ritra Cargo regelt het transport voor u van A tot Z.

Importeren vanuit China via de Zijderoute

Stelt u zich eens voor: u wilt een product in China laten maken of u heeft daar een veelbelovend product gezien dat u naar Nederland wilt halen. Goedkoop en betrouwbaar importeren zou dan mooi zijn. Importeren per spoor biedt in dat geval uitkomst. Ritra Cargo kan als expediteur alles bieden wat u nodig heeft voor het transport vanuit China. Ons team heeft veel ervaring met deze transportvorm en kent de markt als geen ander. Bovendien is onze agent in China gevestigd in alle belangrijke productieplaatsen langs de Zijderoute. Denk aan Shanghai, Chengdu en Shenzen. Hiervandaan vertrekken treinen naar het voor ons nabijgelegen Tilburg, Duisburg en Hamburg. Spoorvervoer via dit traject is voor onze agent bekend terrein.

U kunt bij ons terecht met al uw FCL-zendingen, maar wij bieden op een aantal trajecten ook groupagediensten aan voor uw transport vanuit China. Bovendien kunt u gebruikmaken van Garment on Hanger containers. Spoorvervoer via de Nieuwe Zijderoute is een betrouwbare keuze, vertragingen komen weinig voor.

Kiest u ervoor om uw goederen te importeren via de Nieuwe Zijderoute? Dan regelt uw persoonlijke aanspreekpunt binnen Ritra Cargo het transport voor u van A tot Z. Van het aanbieden van het voor u meest geschikte transportschema en de complete douaneafwikkeling, tot en met value added logistics. Maar ook het transport van en naar het station regelen wij voor u. Uiteraard wordt u continu up-to-date gehouden over de status van uw zending.

Exporteren naar China via de Zijderoute

Goederen naar China vervoeren via de Nieuwe Zijderoute is ook mogelijk. Vanuit Tilburg, Duisburg en Hamburg vertrekken dagelijks FCL-transporten naar China. Grote steden zoals Ningbo en Tianjin zijn te bereiken via de Zijderoute, maar u kunt ook kiezen voor Xiamen, Zhengzhou en Shanghai. Op enkele van deze trajecten worden eveneens groupagediensten aangeboden.

Naast spoorvervoer verzorgen wij als expediteur China uiteraard ook het transport naar het vertrekstation en de eindbestemming. Daarnaast kunnen wij de complete douaneafwikkeling voor uw transport naar China uit handen nemen. Ons in-house declaranten team zorgt dat de juiste documenten voor uw goederen snel zijn opgemaakt. Het gehele traject wordt door uw vaste contactpersoon binnen Ritra Cargo in goede banen geleid. Zo komt uw zending probleemloos van A naar B.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Transittijden van spoortransport China

Goederenvervoer tussen China en Nederland is mogelijk via zeevracht, luchtvracht of spoorvervoer. Ook kunnen zeevracht en luchtvracht worden gecombineerd om goederen sneller op de eindbestemming te krijgen. Dit wordt sea/air transport genoemd. Spoorvervoer via de Zijderoute kan qua transittijd het beste hiermee worden vergeleken.

Zo wordt het traject van Shanghai naar Nederland via de Nieuwe Zijderoute in 21 dagen afgelegd. Hierbij gaat het om het transport van deur tot deur. Deze doorlooptijd kan vrijwel altijd worden gegarandeerd, aangezien vertragingen op het spoor nauwelijks voorkomen. Dezelfde transittijd van 21 dagen geldt doorgaans voor een sea/air transport China. Zeevracht China heeft daarentegen een gemiddelde doorlooptijd van zo’n 28 dagen. Tel daar het transport van en naar de haven bij op, en de gemiddelde transittijd komt uit op 35 dagen. Een cargo naar China via de lucht doet slechts 3 dagen over het gehele traject, maar hier zijn de prijzen ook naar.

Logistieke diensten spoortransport China

Als expediteur kunnen wij u alle nodige diensten bieden voor uw transport van en naar China over de Nieuwe Zijderoute. De belangrijkste kenmerken en opties van deze spoorverbinding zijn:

  • FCL-transporten
  • Groupagediensten (LCL) op enkele trajecten
  • Douaneafwikkeling – AEO-gecertificeerd
  • Garment on Hanger containers
  • Transport naar vertrekstation en eindbestemming
  • Snelle en betrouwbare transittijden
  • Milieuvriendelijke vervoersmethode

Wilt u meer weten over spoorvervoer via de Zijderoute, of ons als expediteur direct inschakelen voor uw spoortransport van of naar China? Neem dan contact met ons op.

Recensie spoorvervoer via de Zijderoute

Kevin Schoof, directeur RetailsaleRecensie Ritra Cargo spoorvervoer

“Voorheen importeerde ik al mijn goederen vanuit China via luchtvracht. Snel, betrouwbaar en tot aan de deur geleverd. De kosten hiervan zijn echter hoog, waardoor mijn marges klein waren. In LCL-spoorvervoer vond ik de perfecte oplossing.

Aanvankelijk had ik mijn twijfels over de betrouwbaarheid van zo’n lang traject. Gelukkig ontzorgt Ritra Cargo mij van deur-tot-deur en worden mijn goederen telkens geheel volgens planning afgeleverd. De regelmatige statusupdates en het persoonlijke contact met Martin ervaar ik hierbij echt als een pluspunt. Spoorvervoer is een betrouwbare oplossing, waarmee ik mijn transportkosten enorm heb kunnen reduceren. Ik zou dit dan ook zeker aanbevelen.”

Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.