+31 (0)10 76 71 000
Select language

Transport China: de Nieuwe Zijderoute China

Wilt u uw goederen tussen China en Nederland per spoor vervoeren? Ritra Cargo kan dit als expediteur ook voor u verzorgen. ‘De Nieuwe Zijderoute’ combineert snelle transittijden met een grote mate van betrouwbaarheid. Deze eeuwenoude spoorverbinding tussen Azië en Europa is sinds 2015 weer volop in ontwikkeling en omvat een groot netwerk aan bestemmingen.

 • Wuhan
 • Shanghai
 • Chengdu
 • Ningbo
 • Xiamen
 • Tianjin
 • Zhengzhou
 • Shenzhen
 • Hefei
 • Xi'an

Importeren vanuit China via de Zijderoute

Als u goederen per spoor uit China wilt importeren, kunnen wij als expediteur precies bieden wat u nodig heeft. Wij beschikken over een zeer ervaren team met veel kennis van de markt. Bovendien is onze agent in China in alle belangrijke productieplaatsen langs de Zijderoute gevestigd, waaronder Shanghai, Chengdu en Shenzen. Hiervandaan vertrekken treinen naar het voor ons nabijgelegen Tilburg, Duisburg en Hamburg. Onze agent heeft reeds veel ervaring met spoorvervoer via dit traject.

U kunt bij ons terecht met al uw FCL-zendingen, maar ook bieden wij op een aantal trajecten groupagediensten aan voor uw transport China. Bovendien kunt u desgewenst gebruik maken van Garment on Hanger containers. Spoorvervoer via de Nieuwe Zijderoute China is een betrouwbare keuze, vertragingen komen weinig voor.

Kiest u ervoor om uw goederen te importeren via de Nieuwe Zijderoute China? Dan regelt uw persoonlijke aanspreekpunt binnen Ritra Cargo het transport voor u van A tot Z. Van het aanbieden van het voor u meest geschikte transportschema, de complete douaneafwikkeling, tot en met value added logistics. Maar ook het transport van en naar het station regelen wij voor u. Uiteraard wordt u continu up-to-date gehouden over de status van uw zending.

Exporteren naar China via de Zijderoute

Wilt u goederen per spoor naar China vervoeren? Dan kunt u gebruikmaken van spoorvervoer via de Nieuwe Zijderoute China. Vanuit Tilburg, Duisburg en Hamburg vertrekken dagelijks FCL-transporten naar China. Grote steden zoals Ningbo en Tianjin zijn te bereiken via de Zijderoute, maar ook Xiamen, Zhengzhou en Shanghai worden aangedaan. Op enkele van deze trajecten worden eveneens groupagediensten aangeboden.

Naast spoorvervoer verzorgen wij als expediteur uiteraard ook het transport naar het vertrekstation en de eindbestemming. Daarnaast kunnen wij ook de complete douaneafwikkeling voor uw transport China uit handen nemen. Ons in-house declaranten team zorgt dat de juiste documenten voor uw goederen snel zijn opgemaakt. Het gehele traject wordt door uw vaste contactpersoon binnen Ritra Cargo in goede banen geleidt. Zo komt uw zending probleemloos van A naar B.

Neem contact met mij op

We bellen u terug!

Transittijden van de Nieuwe Zijderoute China

Goederenvervoer tussen China en Nederland is mogelijk via zeevracht, luchtvracht of spoorvervoer. Ook kunnen zeevracht en luchtvracht worden gecombineerd om goederen sneller op de eindbestemming te krijgen. Dit wordt sea/air transport genoemd. Spoorvervoer via de Zijderoute kan qua transittijd het beste hiermee worden vergeleken.

Zo wordt het traject van Shanghai naar Nederland via de Nieuwe Zijderoute China in 21 dagen afgelegd. Hier is het transport van deur tot deur bij inbegrepen. Deze doorlooptijd kan vrijwel altijd worden gegarandeerd, aangezien vertragingen op het spoor nauwelijks voorkomen. Dezelfde transittijd van 21 dagen geldt doorgaans voor een sea/air transport China. Zeevracht China heeft daarentegen een gemiddelde doorlooptijd zo’n 28 dagen. Tel daar het transport van en naar de haven bij op, en de gemiddelde transittijd komt op 35 dagen. Een luchtvrachtzending doet slechts 3 dagen over het gehele traject, maar hier zijn de prijzen ook naar.

Logistieke diensten spoorvervoer

Als expediteur kunnen wij u alle nodige diensten bieden voor uw transport China over de Nieuwe Zijderoute. De belangrijkste kenmerken en opties van deze spoorverbinding zijn:

 • FCL-transporten
 • Groupagediensten (LCL) op enkele trajecten
 • Douaneafwikkeling – AEO gecertificeerd
 • Garment on Hanger containers
 • Transport naar vertrekstation en eindbestemming
 • Snelle en betrouwbare transittijden
 • Milieuvriendelijke vervoersmethode

Wilt u meer weten over spoorvervoer via de Zijderoute, of ons als expediteur direct inschakelen voor uw transport China per spoor? Neem dan contact met ons op.

Recensie spoorvervoer via de Zijderoute

Kevin Schoof, directeur RetailsaleRecensie Ritra Cargo spoorvervoer

“Voorheen importeerde ik al mijn goederen vanuit China via luchtvracht. Snel, betrouwbaar en tot aan de deur geleverd. De kosten hiervan zijn echter hoog, waardoor mijn marges klein waren. In LCL spoorvervoer vond ik de perfecte oplossing.

Aanvankelijk had ik mijn twijfels over de betrouwbaarheid van zo’n lang traject. Gelukkig ontzorgt Ritra Cargo mij van deur-tot-deur en worden mijn goederen telkens geheel volgens planning afgeleverd. De regelmatige statusupdates en het persoonlijke contact met Martin ervaar ik hierbij echt als een pluspunt. Spoorvervoer is een betrouwbare oplossing, waarmee ik mijn transportkosten enorm heb kunnen reduceren. Ik zou dit dan ook zeker aanbevelen.”

Chat with us