+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Situatie Qatar problematisch voor luchtvracht Bangladesh

Situatie Qatar problematisch voor luchtvracht Bangladesh

Begin juni hebben de Golfstaten alle economische en diplomatieke banden met Qatar verbroken. Dit heeft gevolgen voor de luchtvracht vanuit die regio. Zo zijn er vanwege de veiligheidsrisico’s extra veiligheidsmaatregelen in het leven geroepen. Deze zorgen voor hogere kosten voor importeurs en resulteren mogelijk in vertragingen. Vooral de luchtvracht vanuit Bangladesh ondervindt hier last van.

 

Extra scans kunnen vertragingen opleveren

Voor vertrek vanuit Bangladesh worden goederen standaard gescand. Vervolgens worden deze via een transit station, zoals Dubai of Singapore, naar Europa gevlogen. Vanwege de huidige situatie en bijkomende veiligheidsrisico’s, worden goederen nu ook gescand op deze (eerste) tussenstop. Dit houdt in dat alle pallets van boord worden gehaald, gescand, en weer ingeladen. Deze handelingen kosten extra tijd.

 

Toeslagen en tariefverhogingen

Voor de extra scan op het eerste transit station is een toeslag in het leven geroepen. Deze is gemiddeld zo’n $0.12 tot $0.15 per kilo. De toeslag wordt door alle luchtvaartmaatschappijen in rekening gebracht. Sommigen verwerken dit in de tarieven, terwijl anderen dit apart berekenen.

 

Situatie is onvoorspelbaar

Helaas kan er nog niks worden gezegd over hoe deze situatie zich verder gaat ontvouwen. Dit is volledig afhankelijk van de politieke ontwikkelingen in de regio. Zoals u van ons gewend bent, houden wij u persoonlijk op de hoogte van ontwikkelingen die voor u van belang zijn.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.