+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Snel en transparant individuele orders laten picken met Pick & Pack

Snel en transparant individuele orders laten picken met Pick & Pack

Pick & Pack expediteur Ritra Cargo

Vaak vragen verschillende winkels om andere orders. Denk aan uiteenlopende hoeveelheden, maten of kleuren. In dit soort gevallen moeten er individuele orders worden samengesteld om aan deze wensen te kunnen voldoen. Met onze value added service “Pick & Pack” kan dit eenvoudig en snel worden gedaan. Ritra Cargo heeft hier nu nieuwe (webgebaseerde) software voor ontwikkeld. Hierdoor krijgt u voortaan ook live inzicht in de status van deze lopende orders. Hoe werkt Pick & Pack en wat zijn de mogelijkheden?

 

Samenstellen, scannen, en coderen

Het verzendklaar maken van de orders met de nieuwe “Pick & Pack” oplossing gaat razendsnel. Picklijsten worden via een EDI-koppeling digitaal aan onze loods doorgegeven. Zij krijgen hiervan automatisch een melding. Aan de hand van een zogenaamde picklijst worden vervolgens de benodigde producten bij elkaar verzameld en ingepakt in dozen. Alle verwerkte items worden hierbij gescand met onze Pick & Pack app, waarna de inhoud van elke doos nogmaals wordt gecontroleerd. Hierna kan de pakbon direct worden geprint. Zo zijn uw individuele uitgaande orders altijd correct en snel verzendklaar.

 

Handig is dat u de voortgang zelf online in de gaten kunt houden. Pick & Pack wordt namelijk realtime up-to-date gehouden. Daarnaast kunt u ook automatische meldingen ontvangen op afgesproken momenten. Wanneer de Pick & Pack is begonnen, afgerond, en verzonden krijgt u hierover automatisch bericht. Zo kunt u uw opdrachtgevers ook weer tijdig op de hoogte stellen.

 

Pick & Pack schematische weergave

 

Pick & Pack biedt voor iedere vorm van orderpicking de ondersteuning om direct aan de slag te gaan. Of u nu in pickrondes werkt, 24/7 of een eenmalige actie heeft. Zo kunt u altijd voldoen aan de wensen van uw klanten.

 

Koppelingen met ERP-systemen

Via een EDI-koppeling kunnen gegevens tussen onze Pick & Pack oplossing en uw ERP-systeem realtime worden uitgewisseld. Facturatie en het afboeken van voorraad kan hier ook aan worden gekoppeld. Hierdoor kunnen gebruikers van Exactonline direct aan de slag met Pick & Pack.

 

Online bestellingen & retouren

Ook online verkoop via webwinkels is mogelijk met Pick & Pack. Hiermee kunnen orders direct vanuit de loods met een koerier naar de consument worden gestuurd. Eventuele retourverwerkingen zijn ook mogelijk. Gebruik maken van een e-fulfilment locatie is dan niet langer meer nodig. Bestellingen en retouren worden direct verwerkt door de loods waar uw goederen zijn opgeslagen.

 

Voorraadbeheer

Een andere optie van Pick & Pack is het tonen van volledige voorraadinzichten. Op basis van ingekochte en ingeslagen aantallen kunnen er realtime voorraadaantallen worden getoond. Op basis van picking activiteiten ontstaan zo ook inzichten in onverkoopbare artikelen die te lang op voorraad liggen (zogenaamde winkeldochters), maar ook veiligheidsvoorraden die worden bedreigd.

 

Heeft u vragen over onze Pick & Pack oplossing? We beantwoorden ze graag. Mail naar sales@ritra.nl of bel 010-7671000.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.