+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Sneller en flexibeler transport dankzij iSHARE

Sneller en flexibeler transport dankzij iSHARE

Slimme ICT-oplossingen maken goederenstromen efficiënter en inzichtelijker. Daarom maken veel organisaties bijvoorbeeld al gebruik van supply chain management oplossingen. Vanaf 1 januari 2018 komt hier een nieuwe technologie bij: iSHARE. Deze technologie die bedoeld is voor sector breed gebruik, zal ervoor zorgen dat de supply chain flexibeler, sneller en betrouwbaarder wordt. Wat houdt iSHARE precies in, en wat kunt u hiervan verwachten?

 

Afsprakenstelsel over sector breed data delen

Iedereen moet met iedereen binnen de keten op een uniforme, simpele en gecontroleerde manier data kunnen delen. Dit is de doelstelling van iSHARE. Om dit voor elkaar te krijgen, is er een zogenaamd afsprakenstelsel nodig. Hierdoor worden bekende, maar ook voor elkaar onbekende partijen in staat gesteld om data met elkaar te delen. Deze afspraken gaan over identificatie, authenticatie en autorisatie en samen zorgen ze voor een grote mate van betrouwbaarheid. Dit is de basis van iSHARE. Met eenzelfde soort afsprakenstelsel is bijvoorbeeld ook een betaaloplossing als iDEAL ontwikkeld.

 

iSHARE maakt transporten sneller en eenvoudiger

Het afsprakenstelsel iSHARE zal veel voordelen opleveren voor de logistieke sector. Dit komt doordat data op een snellere en meer betrouwbare manier dan voorheen kan worden gedeeld.

Uitgebreide e-mailcorrespondentie over vervoersopdrachten, behoren met iSHARE tot de verleden tijd. Afspraken over welke data betrokken partijen nodig hebben en mogen ontvangen zijn vastgelegd in het afsprakenstelsel. Zij krijgen direct toegang tot de benodigde gegevens wanneer een opdracht wordt doorgegeven.

Het gebruik van iSHARE in de keten levert veel tijdswinst op. Met partijen die zijn aangesloten op iSHARE, kan sneller worden gecommuniceerd. Bovendien is bekend dat deze partijen te vertrouwen zijn. Dit biedt kansen. Zendingen kunnen binnen een mum van tijd worden opgesplitst over meerdere afleveradressen, zoals warehouses of winkels. Moet er een transport worden ingepland met een vervoerder waarmee nog niet eerder is samengewerkt? Ook dan hoeft er geen e-mailcorrespondentie te worden opgestart. Alle communicatie verloopt veilig en realtime via iSHARE.

 

Yellowstar en Ritra Cargo co-creatie partners

Een brede adoptie van iSHARE wordt lastig, als de oplossing niet door de sector zelf wordt gedragen. Daarom werken verschillende bedrijven uit de transport en logistiek samen om het afsprakenstelsel te ontwikkelen.

Samen met Yellowstar is Ritra Cargo co-creatie partner van iSHARE. Als enige expediteur in een groep van 20 co-creatie partners, spelen wij een belangrijke rol. Ritra Cargo simuleert transportsituaties in iSHARE, waarbij Yellowstar gelijktijdig de benodigde ICT-structuur ontwikkelt. Hiermee zorgen wij ervoor dat iSHARE uiteindelijk zal aansluiten op de dagelijkse praktijk van expediteurs en haar partners.

 

iSHARE de nieuwe standaard

Vanaf 1 januari 2018 zal iSHARE in gebruik worden genomen. U profiteert dan al direct van de afspraken die wij met onze dienstverleners in iSHARE hebben vastgelegd. Uiteraard kunt u ook meteen uw eigen autorisaties (laten) vastleggen als u dit wilt.

Wilt u meer weten over het iSHARE-project? Ga dan naar www.ishare-project.org.

 

iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.