+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Sneller importeren uit India Tirupur

Sneller importeren uit India Tirupur

Expediteur Azië Ritra Cargo

Importeert u kleding of ander textiel uit India, dan is de kans groot dat u uw goederen laat produceren in Tirupur. De haven van Tuticorin is al jarenlang favoriet om deze spullen vervolgens naar Rotterdam te verschepen. Maar tijden veranderen. De afgelopen jaren is er veel veranderd in India. Tegenwoordig adviseren we steeds meer klanten om te verschepen via Cochin. We vertellen u graag waarom.

 

Haven beter bereikbaar

Het wegennet in India is de afgelopen jaren flink verbeterd. Waar de haven van Cochin vanuit Tirupur voorheen in ongeveer 12 uur te bereiken was, is dat nu nog slechts 6 a 7 uur. Dat is vrijwel even lang als de rit van Tirupur naar Tuticorin. Dit maakt dat het binnenlands transport niet langer een rol speelt in de keuze voor de ene of de andere laadhaven.

 

Daarnaast is het transport tussen de deelstaten in India ook eenvoudiger geworden. Veel beperkende wet- en regelgeving is verdwenen. Zo heeft de overheid in 2017 de “Goods and Service Tax” ingevoerd. Hierdoor hoeft er niet langer belasting aan de grensovergang onderweg naar Cochin te worden betaald. De files bij grensovergangen en bijkomende vertragingen behoren daarmee tot het verleden.

 

3-4 dagen sneller in Rotterdam

Vanaf Tuticorin is er een wekelijkse afvaart naar Rotterdam. Deze heeft een transittijd van 23-24 dagen en maakt onderweg een tussenstop in Colombo. Ook vanaf Cochin is er elke week een afvaart naar Rotterdam. Dit is echter een directe verbinding, die er slechts 20 dagen over doet.

 

Naast een snellere transittijd heeft de afvaart vanaf Cochin nog een voordeel. De kans op vertraging is namelijk veel kleiner. Goederen die via Tuticorin naar Rotterdam worden verscheept, gaan namelijk eerst per feeder naar de haven van Colombo. Daar worden de containers overgeladen op het moederschip. Zeker de laatste maanden ontstaat hier vaak vertraging. De ernstige congestie die door Covid-19 beperkingen is ontstaan, maakt dat het overladen van containers niet altijd op tijd gebeurd. Deze kunnen dan pas weer een week later op de volgende afvaart mee.

 

Laadhaven afhankelijk van grootte zending

Is de haven van Cochin dan altijd een betere keuze? Dat hangt ervan af of u FCL- of LCL lading te verschepen heeft. Nog altijd verkiezen veruit de meeste verladers de haven van Tuticorin boven die van Cochin voor het consolideren van zendingen. Dit maakt dat hier simpelweg meer mogelijkheden voor zijn. Voor LCL-zendingen vanuit Tirupur kunt u daarom het beste kiezen voor Tuticorin als laadhaven. Voor FCL-lading is Cochin echter meestal de snelste en meest betrouwbare keuze.

 

 

Heeft u vragen over importeren uit India? Team Ritra Cargo helpt u graag verder! Bel of mail ons, of laat een bericht achter via het contactformulier.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.