+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Spoordienst Chengdu-Nederland van start

Spoordienst Chengdu-Nederland van start

De vraag naar spoorvervoer neemt toe. China speelt hier goed op in en maakt het vanaf deze maand mogelijk om goederen per spoor direct naar Nederland te importeren. De nieuwe spoordienst doet slechts 15 dagen over het traject Chengdu – Tilburg.

 

Snellere doorlooptijd, minder kosten

China is één van de grootste exportlanden ter wereld. Ook naar Nederland worden iedere dag veel goederen vervoerd. Zowel over de zee als door de lucht. In gevallen waarbij de goederen relatief snel nodig zijn, maar luchtvracht te duur is, was sea-air vaak een goed alternatief. Daarbij is de optie per spoor dusdanig in ontwikkeling dat dit nu steeds interessanter wordt, getuige de directe verbinding naar Tilburg.

 

Tot voor kort waren de dichtstbijzijnde spoorverbindingen naar Nederland via stations in Duisburg en Hamburg. Voor een groot deel van Nederland waren de tijdswinst en kostenbesparing hierdoor minimaal en daarom was dit minder interessant. Met Tilburg als extra eindstation is spoorvervoer vanuit China nu echter ook een aantrekkelijk alternatief.

 

De trein vanuit Chengdu vertrekt momenteel één keer per week. De ambitie van de Chinese railoperator en RailPortbrabant, is om dit eind volgend jaar op te schroeven naar vijf keer per week.

 

Spoorvervoer beste optie voor snelle FCL-zendingen

Om het verschil in doorlooptijd en kosten uit te leggen, zal hieronder het veelgebruikte traject Shanghai – Rotterdam worden toegelicht. Hiervoor kunnen verschillende modaliteiten worden gekozen, waarvan de voordeligste keuze zeevracht is. Een containerschip doet er ongeveer 28 dagen over om van Shanghai naar Rotterdam te varen. Inclusief het transport van en naar de havens, is een zending gemiddeld zo’n 35 dagen onderweg. Luchtvracht is met een gemiddelde van 3 dagen een stuk sneller, maar de tarieven liggen ook aanzienlijk hoger.

 

Spoorvervoer en sea-air transport zitten qua tarieven en doorlooptijd tussen zeevracht en luchtvracht in. Van deur tot deur is een zending gemiddeld 21 dagen onderweg van Shanghai naar Rotterdam. Welke optie het gunstigste is voor uw zending, hangt af van de hoeveelheid goederen die u wilt vervoeren. Bij spoorvervoer kunt u vooralsnog alleen FCL boeken. Daarom is dit vooral interessant voor volle containers. Met name voor dit type zendingen is het nieuwe alternatief over het spoor een goede aanvulling. Voor kleinere zendingen blijft sea-air waarschijnlijk gunstiger.

 

Ervaren partner voor spoorvervoer

Wilt u voor uw FCL-zending vanuit China ook eens gebruik maken van vervoer per spoor? Onze lokale agent heeft hier reeds veel ervaring mee. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.