+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Tariefverhoging wegvervoer door nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

Tariefverhoging wegvervoer door nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

10% loonsverhoging, dat is wat vrachtwagenchauffeurs er de komende 3 jaar bijkrijgen. De kosten van wegtransport zullen hierdoor gaan stijgen. Hoe wordt deze aanzienlijke loonsverhoging doorgevoerd, en wat kunt u verwachten?

 

10% verspreid over 3 jaar

Zo’n 140.000 werknemers krijgen er de komende jaren 10% aan loon bij. Het gaat hierbij om iedereen die onder de cao Beroepsgoederenvervoer valt, waaronder vrachtwagenchauffeurs. De loonsverhoging is het resultaat van nieuwe cao-afspraken, die sinds 1 januari 2017 van kracht zijn.

De loonstijging die onderdeel is van een groter pakket aan afspraken, wordt in 3 periodes doorgevoerd. Hierbij wordt er telkens met 2% verhoogd. De eerste periode heeft onlangs plaatsgevonden, namelijk op 1 juli 2017. De tweede en derde periode vallen op 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Op dezelfde data worden er tevens extra periodieken aan de loonschalen toegevoegd. In totaal zal het hier om 4% gaan. De loonsverhoging en de extra periodieken tellen bij elkaar op tot een loonstijging van 10%.

 

Gevolgen voor tarieven wegtransport

De kosten voor wegvervoer zullen door de loonsverhoging gaan stijgen. Enkele expediteurs hebben de tarieven hiervoor al verhoogd. Tot op heden hebben wij de tarieven voor wegtransport nog gelijk kunnen houden. Gezien de situatie zijn wij inmiddels wel het gesprek aangegaan met onze vervoerders. Over de uitkomsten van deze gesprekken zullen wij u binnenkort informeren.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.