+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Studenten geven invulling aan IT business case Ritra Cargo

Studenten geven invulling aan IT business case Ritra Cargo

Winnaars project boekingsplatform

Een verfrissende blik op logistieke IT. Wie kan dat beter geven dan de studenten van de minor Innovative Logistics & IT? Ritra Cargo werkt graag samen met scholen die opleidingen op het gebied van logistiek en IT aanbieden. Het afgelopen half jaar was het de beurt aan de Hogeschool Rotterdam. De vierdejaars minor studenten konden aan de slag met een echte Ritra business case.

 

Aan de slag met echte data

Het doel van de opdracht was om een Proof of Concept (PoC) van een online logistiek platform te ontwikkelen. Een PoC is een veelgebruikte methode om te testen of een idee in de praktijk succesvol zal zijn. Om hiertoe te komen moesten er verschillende activiteiten worden ondernomen. Denk aan het interviewen van Ritra medewerkers, onderzoek doen en data analyseren.

 

In totaal gingen 25 studenten met de opdracht aan de slag. Zij werden opgedeeld in groepjes van 4 of 5 personen. Een aantal uitdagingen waar de studenten mee te maken kregen:

  • Werken met live data en historische data
  • Maken en beheren van gebruikersprofielen
  • Data omzetten in KPI’s
  • Het logistiek platform commercieel interessant maken

 

Een goede samenwerking tussen de Hogeschool Rotterdam en Ritra Cargo was van groot belang bij het ontwikkelen van de PoC. Zo leverde Ritra Cargo de business case en de benodigde data aan. De begeleiding van de studenten werd gedaan door de docenten van de Hogeschool Rotterdam.

 

Beloning voor het beste PoCBusiness case HR voor Ritra

Het uitwerken van de business case in een PoC leverde mooie en verrassende resultaten op. Om de studenten te bedanken voor hun inzet reikte Ritra Cargo na afloop van de eindpresentaties ook een prijs uit. De groep studenten die onze behoeften het beste had vormgegeven in een PoC mocht een mooie waardecheque mee naar huis nemen. Ritra Cargo bedankt alle studenten voor de waardevolle bijdrage die ze met dit project hebben geleverd!

 

Samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven

Een goede samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven is van groot belang. Studenten ervaren op deze manier de praktijk, terwijl bedrijven profiteren van hun jonge en verfrissende blik. Als expediteur vinden we het hierbij vooral interessant om te leren hoe deze generatie, die op een andere manier is opgegroeid met techniek, tegen bepaalde vraagstukken aankijkt. Kortom, een echte win-winsituatie.

 

Ritra Cargo werkt daarom vaker samen met studenten. Zo waren we in 2019 heel blij met stagiaire Rozwitha die haar afstudeeropdracht bij ons afrondde. Maar ook met stagiair Lucas, die zowel in 2018 als 2019 bij ons op verschillende afdelingen stage liep. Studenten van het Scheepvaart en Transport College (STC) en de Hogeschool Rotterdam vinden bij Ritra Cargo regelmatig een goede invulling van hun stageperiode.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een stage bij Ritra Cargo of wilt u als opleiding met ons samenwerken? Neem dan contact met ons.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.