+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Team Ritra Cargo samen aan de “zwila” en vegan-lunch

Team Ritra Cargo samen aan de “zwila” en vegan-lunch

Footprint Challenge Expediteur Ritra Cargo

De Ritra Cargo Footprint Challenge is van start! Deze onderlinge competitie daagt ons uit om na te denken over ons eigen gedrag ten opzichte van het milieu. Wat is onze persoonlijke footprint? En wat is die van ons bedrijf? En het allerbelangrijkste: hoe kunnen we die verkleinen? Eén ding staat vast: deze Footprint Challenge is nu al heel leerzaam! Welke duurzame acties, tips & tricks zijn al voorbijgekomen? En wie zijn onze eerste winnaars?

 

De “Zwila” in week 1

De Footprint Challenge helpt Ritra Cargo om in 40 dagen te verduurzamen “van binnenuit”. Dat gebeurt aan de hand van verschillende thema’s. In week 1 was dat “Afval Bewust”. Naast veel praktische tips over o.a. het hergebruik van (afgekoeld) gekookt water en het net iets lager zetten van de verwarming, zijn er ook gezamenlijke, daadkrachtige acties op touw gezet!

 

Kent u de ‘zwila’ al? De zwerfafval-wandel-bila. 3 taken in 1, wel zo effectief en goed voor jezelf en je omgeving. In zowel de thuisomgeving als in de directe omgeving van onze kantoren is er (schrikbarend!) veel afval verzameld. Diverse collega’s sloten zich aan. Chantal V. ging tijdens haar thuiswerkdag met haar moeder op pad in de Hoeksche Waard. De opgehaalde volle vuilniszak zwerfafval maakte haar overigens de winnaar van week 1!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Vegan-lunches in week 2

Week 2 stond in het teken van ‘Slim eten”. En eten, dat is aan team Ritra wel besteed! Zo nuttigt Martijn tijdens lunchtijd het liefst een restje dat Marjolein heeft meegenomen van thuis, bekende Peter nu een houmous-fan te zijn en trakteerde Roos ons op haar verjaardag op vegan smoothies. Daarnaast was er voor Rob als enthousiaste en bewuste eter veel herkenning deze week en delen Randy, Daisy en Chantal graag hun nieuwe, favoriete vega(n)-recepten in de community.

 

Voor alle collega’s die benieuwd waren naar hoe veganistische producten smaken stond er deze week op beide kantoren een vegan lunch op het menu. Gezellig, lekker en duurzaam!

Vegan Lunches

 

Volgt u ons ook tijdens de Ritra Cargo Footprint Challenge?

Inmiddels zijn we aanbeland in week 3. Het thema van deze week is “Wijs met energie”. De eerste tips zijn gedeeld, de nieuwe acties zijn ingepland. Nu het lenteweer ons tegemoet komt willen wij u de tip van collega Ad niet onthouden: vergeet de zonnepanelen niet schoon te maken voor een optimale opbrengst! Houd u onze social media kanalen in de gaten voor de laatste nieuwtjes, challenges en inspiratie?

Volg ons op LinkedIn en/of Twitter

 

De Footprint Challenge helpt team Ritra Cargo om bewustzijn te creëren en dit direct toe te passen in het dagelijks leven. Zo zorgen we samen voor verduurzaming van binnenuit! Heeft u het artikel gemist? Vorige maand deelden wij in onze nieuwsbrief de reden van onze deelname met u.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.