+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Team Ritra Cargo slaat handen ineen voor een duurzamere wereld

Team Ritra Cargo slaat handen ineen voor een duurzamere wereld

Footprint Challenge Expediteur Ritra Cargo

Dagelijks zien we op het nieuws de vergaande gevolgen van het veranderde klimaat. Overstromingen, bosbranden en ander natuurgeweld. Het houdt ons allemaal bezig. Bij Ritra Cargo realiseren we ons maar al te goed: een betere wereld begint bij jezelf. Daarom start team Ritra Cargo op 7 maart met de Footprint Challenge. Zo maken we samen impact voor een duurzamere wereld.

 

Voorkomen is beter dan genezen

De aandacht voor duurzaamheid neemt toe. Dat zien we ook in de transportwereld. Zo bieden steeds meer vervoerders zogenaamd klimaatneutraal goederentransport aan. Hierbij betaalt men een toeslag om de CO2-uitstoot te compenseren. Deze compensatie bestaat dan bijvoorbeeld uit het aanplanten van bomen. Dat wil echter niet zeggen, dat het transport zelf ook minder vervuilend is.

 

Om CO2 emissies omlaag te brengen, is voorkomen wat ons betreft dan ook nóg beter dan genezen. Hierbij speelt bewustzijn een sleutelrol. Door te beseffen wat de impact van ons gedrag op het milieu is, kunnen we namelijk duurzamere keuzes maken. De Footprint Challenge helpt team Ritra Cargo om bewustzijn te creëren en dit direct toe te passen in het dagelijks leven. Zo zorgen we samen voor verduurzaming van binnenuit!

 

Inzicht in de CO2-uitstoot van goederentransport

Ritra Cargo ziet dat de behoefte aan bewustzijn op het gebied van duurzaamheid ook groeit bij verladers. Om hierin te voorzien ontwikkelde we onze eigen CO2-calculator. Deze berekent de CO2-uitstoot van import, export en cross-trade transporten. Zowel voor individuele zendingen, als op jaarbasis. Veel verladers gebruiken dit in hun communicatie naar klanten. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot steeds vaker meegenomen in de keuze voor de ene of andere modaliteit.

 

Bent u nog niet bekend met CO2-uitstoot van uw goederentransport? Klanten van Ritra Cargo kunnen deze inzien via ons TRACOS (LITE) platform. Heeft u nog geen login? Vraag hem dan hier aan.

 

Meer over de Ritra Cargo Footprint Challenge

De Ritra Cargo Footprint Challenge start op maandag 7 maart. In 40 dagen worden we gecoacht om nieuwe duurzame gewoontes te ontwikkelen. Zo werken we naar de volgende impact en resultaten toe:

  • 5 – 10% reductie van ieders ecologische voetafdruk
  • 92% verandert blijvend zijn/haar gedrag
  • 5 keer meer impact, doordat het programma zich ook richt op het inspireren van de eigen omgeving (de zogenaamde. “handafdruk”)

 

De Footprint Challenge bestaat uit kleine duurzame acties. Hiermee verkleinen we onze ecologische voetafdruk en vergroten we onze handafdruk. Daarnaast krijgen we praktische tips en tricks van de “Footprint Coaches”. Ritra Cargo speelt de Footprint Challenge in teams. Zo maken we samen impact voor een duurzame toekomst!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.