+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Nieuwe ontwikkelingen team Ritra Schiphol

Nieuwe ontwikkelingen team Ritra Schiphol

Ritra Schiphol

In het afgelopen half jaar is er een hoop gebeurd in Oude Meer, de basis van Ritra’s luchtvrachtteam. Zo is Team Air uitgebreid met 3 nieuwe gezichten en is het interieur recent voorzien van een nieuwe, frisse uitstraling! Ook geeft Luchtvracht Manager Rob van de Werve u een inkijkje in de dagelijkse werkzaamheden van zijn team en licht hij de laatste ontwikkelingen rondom Schiphol aan u toe.

 

Oude en nieuwe gezichten

Wie Ritra Air zegt, zegt Rob, John en Mike. Samen met Jessey, die is begonnen in 2018, sturen zij al sinds jaar en dag zo snel mogelijk al uw zendingen de lucht in. In de afgelopen maanden is het team uitgebreid met 3 nieuwe gezichten: Jordi, Karina en Karsten. Wij stellen ze graag aan u voor!

 

teamfoto

V.l.n.r. Rob, Jessey, Karina, Jordi, John en Karsten (Mike ontbreekt i.v.m. een thuiswerkdag)

 

Karina – Export luchtvrachtexpediteur

Karina Schneider is in september 2022 van start gegaan op Export. Deze sportieve, bezige bij werkt in Oude Meer als enige dame tussen de heren en loopt daarnaast stage als personal trainer. Samen met collega’s John, Jessey en Karsten zorgt zij voor een correcte en snelle afwikkeling van uw export luchtvrachtzending.

 

Jordi – Business Development

In januari is Team Ritra uitgebreid met Jordi Schoonenberg. Jordi is zeker geen onbekende in de luchtvaart. Al jaren is deze voetballende vader van een 5-jarige zoon werkzaam in de luchtvrachtexpeditie. Sinds 10 jaar is dat niet meer op operationeel, maar op commercieel vlak.

 

Eens in de week kunt u hem ook tegenkomen in ons pand aan de Albert Plesmanweg in Rotterdam. Op de dinsdagen vertrekt hij namelijk al vroeg uit Nieuw-Vennep om bij te praten en te overleggen met de rest van het (Sales-)team. Jordi is zijn draai goed aan het vinden binnen Ritra en heeft dan ook al een duidelijk beeld bij onze organisatie: “Ik voel me goed bij de open sfeer, de positieve instelling van collega’s en de logistieke passie die we als gelijkgestemden delen. Ritra’s kracht is zonder meer het met elkaar als organisatie, de schouders eronder zetten.”  

 

Karsten – Stagiair

Ritra’s John Bouwmeester is al sinds 2005 een vast gezicht en is groot voorstander van verbetering en digitalisering. Samen met ICT-specialist Theo heeft hij in de afgelopen maanden dan ook allerlei processen onder de loep genomen met als doel deze (verder) te digitaliseren. Zijn kennis en specialisme draagt hij graag over aan de jongere garde. Op dit moment heeft John stagiair Karsten Korzilius onder zijn hoede. Deze enthousiaste, 18-jarige Nieuwerkerker loopt stage van januari tot juni. Hij hoopt de kennis die hij tijdens zijn opleiding ‘STC Luchtvracht Specialist’ heeft opgedaan, bij Ritra verder te verbreden.

 

 

Kantoor Schiphol in een nieuw jasje

Gelijk aan de inrichting van het pand in Rotterdam is de gehele etage op de Fokkerweg nu voorzien van frisse wittinten, licht eiken en mooie planten. Aan het prachtige uitzicht is gelukkig niets veranderd. Het mooie vergezicht op de landingsbaan van Schiphol Airport geeft toch altijd nog even nèt dat beetje extra!

Rob praat u bij

De ellenlange wachtrijen voor de douanecontroles. Stakingen van luchtverkeersleiding, piloten en een groot personeelstekort bij de vrachtafhandeling van de airlines en distributiecentra. Vorig jaar was zeker niet saai voor Ritra’s luchtvrachtteam. We vroegen Luchtvracht Manager Rob van de Werve, alweer ruim 15 jaar werkzaam op de Fokkerweg, naar zijn kijk op de huidige situatie.

 

Rob: “Wat je aan ziet komen, maar toch nooit kunt uitsluiten is de situatie na Chinees Nieuwjaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren lijken we gespaard te blijven van extremen. De constante flow, relatief weinig pieken; dit jaar lijken de Chinese feestdagen weinig vat te hebben gehad op de luchtvaart. Er liggen dan ook nog erg veel voorraden bij klanten en de loodsen staan vol. We hebben nu echt te maken met een voorzichtig terughoudende markt.”

 

Maar Team Ritra hoeft gelukkig niet stil te zitten. Rob: “We hebben door sterke samenwerking met agenten en een grote diversiteit aan klanten een heel divers pakket aan werkzaamheden liggen. Zo vervoeren we naast fashion en gevaarlijke goederen ook testmateriaal voor laboratoria, vloeistoffen voor de ruimtevaart en geconditioneerd transport op droogijs.” Stuk voor stuk complexe transporten met veel verschillende regelgeving en de nodige specifieke documentatie, waaronder veel elektronisch berichtenverkeer.

 

Team Ritra Air is de ‘Control Tower’ op het gebied van al uw im- en exportzendingen op Schiphol. Naast Ritra’s eigen online platform TRACOS en de in dit jaar verwachte introductie van douanesystemen ICS2 en DMS, kijken zij uit naar nieuwe ontwikkelingen. Rob: “Luchtvaart blijft altijd in beweging en de ontwikkelingen op het gebied van automatisering moeten in de toekomst zorgen voor nog meer transparantie, zowel op import als export.”

 

 

Luchtvracht, iets voor u?

Bent u benieuwd of luchtvracht ook interessant is voor uw bedrijf? Neem persoonlijk contact op met onze collega’s, kijk op de website of vraag onze nieuwe Business developer Jordi eens op de koffie (zwart, zonder suiker).

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.