+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Terminal van Ningbo gesloten i.v.m. een coronabesmetting

Terminal van Ningbo gesloten i.v.m. een coronabesmetting

Zero tolerance-beleid in China

Update: Terminal van Ningbo is weer in bedrijf

Omdat er in de afgelopen 14 dagen geen nieuwe coronabesmetting is geconstateerd, is de Meishan terminal in Ningbo weer heropend. De werkzaamheden zullen stap voor stap worden hervat.

 

De gedeeltelijke sluiting van de terminal heeft voor extra druk gezorgd bij andere Chinese havens. Zo zijn er schepen omgeleid via Shanghai, Xiamen en Hongkong.

De zendingen die getroffen zijn, zullen als prioriteit worden beschouwd. De verwachting is dat het wegwerken van deze achterstand een aantal weken in beslag zal nemen.

 

Bericht 12 augustus 2021

Terminal van Ningbo gesloten i.v.m. een coronabesmetting

In verband met een coronabesmetting van een havenmedewerker in Ningbo is besloten om de Meishan-containerterminal per direct stil te leggen. Scheepvaartverkeer van en naar deze terminal is tot nader order niet mogelijk.

 

China hanteert het zogenaamde ‘zero tolerance-beleid’. Dit betekent dat bij een enkele besmetting al het werk wordt gestaakt om verdere uitbraak te voorkomen.

 

Ningbo is één van de grootste containerhavens in China. Deze ontwikkeling zal dan ook ernstige gevolgen hebben voor alle lading van en naar de haven. Sommige schepen zullen de haven overslaan vanwege de huidige situatie.

 

Op dit moment is helaas nog niet goed te overzien wat de precieze consequenties zullen zijn. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is zullen wij deze op onze website plaatsen. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.