+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Tijd voor bezinning

Tijd voor bezinning

Tijd voor bezinning

De zomer komkommertijd? Nee hoor! Juist dít is een goede periode om eens met andere ogen naar uw organisatie te kijken. Team Ritra neemt hierin graag het voortouw. Waar hebben we in het afgelopen jaar mee te maken gehad? Waar staan we nu? En welke weg slaan we in op het gebied van ICT? Een goed moment dus, om deze ‘komkommertijd’ te gebruiken als een waardevolle periode vol bezinning.

 

Snel inspelen op de situatie

Corona, de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis, de dalende koopkracht. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waar ook de logistieke branche direct de gevolgen van ondervindt. En waar we met zijn allen mee moeten leren omgaan. Wat er de afgelopen jaren wel is bewezen is dat de toekomst niet te voorspellen valt. Zeker niet in de logistiek. Wat wel kan is het snel inspelen op trends en gebeurtenissen.

 

Het algemene beeld in de logistieke sector verandert vrijwel dagelijks. Datzelfde geldt ook in de verschillende onderdelen van de markt. Waar we vorig jaar nog slapeloze nachten beleefden omdat er geen container te krijgen was, kunnen we dit jaar wat meer op adem komen.

 

Door ons netwerk, zowel breed als smal, weten we bij Ritra Cargo veel, zo niet alles, over de ontwikkelingen in onze bedrijfstak. We profiteren hierbij natuurlijk zeker ook van de kennis van onze agenten en contacten.

 

 

Samen op zoek naar mogelijkheden

Juist doordat we onze voelsprieten naar de hele markt hebben uitstaan, kunnen we voor onze klanten vaak meer betekenen dan zij (en wij) in eerste instantie denken. In de bestaande situatie waarin de klant zich bevindt, ontdekken we dan samen nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld het advies geven om te switchen van modaliteit. Vanwege de huidige verlaagde vervoerstarieven kan dit zeer rendabel zijn. Het meezoeken naar een andere vervoersoptie, voor een machineonderdeel wat toch nét eerder in het magazijn voorradig moet zijn, is zo’n voorbeeld.

 

Om u als klant beter en sneller te helpen, adviseren we dan bijvoorbeeld om (tijdelijk) over te stappen van zeevracht naar luchtvracht. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar juist door wat meer te betalen voor het transport, kan een eindklant met, laten we zeggen een stilstaande machine, weer eerder aan de slag. Uiteindelijk ligt de productie hiermee niet stil, wat de opbrengst uiteraard ten goede komt. Oftewel: kijken naar mogelijkheden. Dat is wat ons al bijna 35 jaar drijft.

 

 

ICT én mensen: samen de kern van Ritra

We hadden het al even over ICT. Naast onze vakmensen het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf, waar Ritra dan ook voortdurend in investeert. Ritra’s online platform TRACOS ontzorgt uw supply chain op het gebied van data-uitwisseling per EDI en online PO-management. Het zorgt ervoor dat u altijd en overal uw import, export of truckzending vanaf de laadplaats, tot aan de uiteindelijke aflevering op bestemming, kunt volgen. Zo weet u op ieder moment van de dag waar u aan toe bent.

 

In de laatste maanden zijn er weer nieuwe, handige functies toegevoegd. Zo zijn er voor alle TRACOS-gebruikers op verzoek indicatieve vaarschema’s zichtbaar in Booking Approval en Approval per PO. Tevens kunt u nu uw Excel documenten uploaden (voorheen was dit beperkt tot PDF) in Active Shipments. Ook is het mogelijk om een (dagelijkse) rapportage van uw transportplanning per e-mail te ontvangen. Dit is gemakkelijk door uzelf in te stellen en kan goed van pas komen in de vakantieperiode. Zo zijn uw collega’s tijdens uw vakantie snel op de hoogte van eventuele wijzigingen in de planning.

 

Wist u overigens dat u in TRACOS in één oogopslag ziet hoeveel CO2-uitstoot uw zending veroorzaakt? Wel zo prettig voor wie, net als wij, graag duurzaam onderneemt. Ook in de komende maanden zit Team TRACOS niet stil. Er is in het afgelopen jaar veel ontwikkeld, maar er staan ook nog diverse nieuwe functies op het wensenlijstje. Benieuwd geworden? Daisy en Lindsey praten u graag bij!

 

De tijd die hierdoor overblijft geeft de rest van ons team de mogelijkheid om ú de persoonlijke aandacht te geven die u verdient. Voor welke logistieke uitdaging u ook bij ons aanklopt. Samen met u zoeken we graag naar de meest gunstige oplossing voor uw transportvraagstuk. Niet alleen vervoer van A naar B, maar vooral met de persoonlijke touch, die u van ons gewend bent.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.