+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Automatische data-uitwisseling met vervoerders naar een volgend niveau

Automatische data-uitwisseling met vervoerders naar een volgend niveau

Road transport Ritra Cargo

Tegenwoordig werkt bijna iedere vervoerder met een Transport Management Systeem (TMS). Al doet de naam anders vermoeden, het werken met zo’n systeem vraagt vaak nog om veel handmatige handelingen. Dit kost onnodig veel tijd en is bovendien foutgevoelig. Daarom werkt Ritra Cargo samen met vervoerders aan het opzetten van automatische data-uitwisseling. Welke voordelen heeft dit voor de dagelijkse transporten?

 

De mogelijkheden van een TMS

Een Transport Management Systeem (TMS) helpt vervoerders en chauffeurs onder andere bij het berekenen van de optimale route. Maar ook het registreren en uitvoeren van transportplanningen en de facturatie kunnen met een TMS. Automatische data-uitwisseling is hierbij echter niet vanzelfsprekend. Vaak gebeurt een groot deel van deze werkzaamheden nog gewoon handmatig.

 

Door zogenaamde ‘EDI-koppelingen’ te gebruiken, kunnen vervoerders en chauffeurs gegevens automatisch en realtime uitwisselen. Dit scheelt tijd en is bovendien veel minder foutgevoelig. Transporten kunnen sneller worden ingepland en uitgevoerd, maar ook de administratieve afhandeling verloopt vlotter. Zo kunnen verladers hun goederen sneller dan ooit tevoren ontvangen.

 

Praktijkvoorbeeld: TMS ´e-Lips´ en CTR Logistics

Een mooi voorbeeld van EDI-koppelingen tussen een TMS en een vervoerder, is die van vervoerder CTR Logistics en het veelgebruikte TMS `e-Lips´. Zij hebben recentelijk zowel een XML- als API-koppeling met elkaar opgezet. Hiermee is het nu mogelijk dat expediteur, vervoerder en chauffeurs realtime gegevens rondom transporten met elkaar uitwisselen.

 

Alle partijen in de keten profiteren van deze automatische data-uitwisseling. In de samenwerking tussen Ritra Cargo, CTR Logistics en e-Lips ziet dat er als volgt uit:

  • CTR Logistics ontvangt transportopdrachten van Ritra Cargo via XML
  • Chauffeurs ontvangen deze transportopdrachten direct van CTR Logistics in de e-Lips app ´e-Mobits´
  • Na aflevering van de goederen wordt de vrachtbrief (CMR) via API automatisch naar CTR Logistics verstuurd
  • CTR Logistics stuurt via XML meteen de factuur naar Ritra Cargo

TMS EDI koppeling

Dit voorbeeld laat goed zien hoe automatische data-uitwisseling helpt om logistieke processen beter te stroomlijnen. Echter zijn er helaas nog niet veel vervoerders die hiertoe in staat zijn. Daarom moedigt Ritra Cargo initiatieven voor automatische data-uitwisseling aan en ondersteunt hierin waar nodig. Bijvoorbeeld met het opzetten van XML-koppelingen. Zo zorgen we samen voor meer transparantie, veiligheid en betrouwbaarheid in de keten.

 

Bent u ook geïnteresseerd in automatische data-uitwisseling en wilt u hierover eens van gedachten wisselen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.