+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Tot dagen tijdwinst met voorafaangiften

Tot dagen tijdwinst met voorafaangiften

Vrije dagen containers

Als AEO-gecertificeerd expediteur maakt Ritra Cargo gebruik van voorafaangiften. Hierbij wordt de invoeraangifte ingediend bij de douane al voordat de goederen aankomen in de haven. Daardoor is voor verladers eerder duidelijk of de aangifte is aanvaard. Zeker wanneer een zending is geselecteerd voor controle door de douane, kan deze informatie tot dagen tijdwinst opleveren.

 

Wat is een voorafaangifte?

Het woord zegt het eigenlijk al. Een voorafaangifte is niks meer dan een invoeraangifte die wordt ingediend voorafgaand aan het arriveren van de goederen. Hierdoor is eerder duidelijk wat de status is:

  • De invoeraangifte is correct en niet geselecteerd voor controle
  • Er zal een document- en/of fysieke controle plaatsvinden

 

Voorafaangiften kunnen worden opgemaakt vanaf het moment dat alle documentatie rondom een zending compleet is en bij de douane declarant ligt.Dit zijn dezelfde documenten die u moet overhandigen voor de invoeraangifte, zoals de factuur en het eventuele Form A.

 

Vertraging beperken tot een minimum

Door voorafaangiften kunnen expediteurs en verladers eerder voorbereidingen treffen voor de aankomst van de goederen. In de meeste gevallen houdt dit in dat het transport al ruim van tevoren kan worden ingepland. Wanneer de aangifte is aanvaard zal de zending namelijk doorgaans direct na de aankomstmelding worden vrijgegeven. Zeker in deze tijd waarbij de laadcapaciteit in het wegvervoer een probleem is kan dit een wezenlijk verschil maken.

 

Daarentegen kan het ook zo zijn dat een zending is geselecteerd voor een fysieke controle. In dat geval kan de expediteur meteen een afspraak inplannen met de douane, zodat de goederen zo snel mogelijk na binnenkomst kunnen worden gecontroleerd. Bij een documentcontrole kunnen de benodigde documenten alvast worden verzameld en ingediend bij de douane. Hiermee wordt vertraging tot een minimum beperkt.

 

Eerder duidelijkheid of de aangifte is aanvaard is dus niet alleen prettig voor het eigen inzicht. Dankzij voorafaangiften kan de uitlevering ook tot dagen eerder plaatsvinden. Deze tijdwinst is een groot voordeel voor verladers, zeker wanneer er wordt gewerkt met krappe deadlines.

 

Ook gebruik maken van voorafaangiften?

Ook voor uw zending kunnen wij een voorafaangifte opmaken. Onze douane declaranten hebben hiervoor van u de gebruikelijke zending gerelateerde documenten nodig. Op het moment dat de documentatie compleet is kunnen wij met uw voorafaangifte aan de slag.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.