+31 (0)10 76 71 000
Select language

Transport Zuid-India ernstig verstoord door overstromingen

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Transport Zuid-India ernstig verstoord door overstromingen

Floodings India Cochin

Begin deze maand is de Zuid-Indiase staat Kerala getroffen door de zwaarste overstromingen in 100 jaar. 850.000 inwoners zijn op de vlucht geslagen en vele honderden mensen zijn door het natuurgeweld omgekomen. Ook zijn gebouwen ingestort en wegen onbegaanbaar geworden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de handel in de regio Kerala en daarmee de stad Cochin, die in deze staat ligt. Onze agent in Cochin houdt ons hiervan dagelijks op de hoogte.

 

Kantoren en fabrieken gesloten

De overstromingen, veroorzaakt door de moessonregens, hebben het leven in 14 van de 16 districten in Kerala platgelegd. Wegen zijn weggespoeld en tot voor kort stond grofweg 50% van de regio nog onder water. Kantoren en fabrieken zijn dan ook gesloten. Ook het kantoor van onze agent in Cochin is dicht. Hierdoor is communicatie beperkt mogelijk.

 

Binnenlands transport moeizaam

Momenteel is wegvervoer in Kerala vrijwel onmogelijk. De wegen en bruggen tussen Cochin en Tirupur zijn op veel plaatsen weggespoeld. Naar schatting gaat het om zo’n 10.000 kilometer aan weg. Hierdoor is de aan- en afvoer van goederen naar de haven en het vliegveld niet of nauwelijks mogelijk. Het zal naar verwachting nog geruime tijd duren voordat de schade aan de wegen hersteld is.

Voor spoorvervoer geldt dat dit inmiddels weer langzaam wordt uitgebreid naar alle stations. Hierbij is het wel zo dat de treinen uit voorzorg niet harder dan 30 km p/u mogen rijden.

 

Overzee transport van en naar Cochin

Voor transport over zee geldt dat de haven van Cochin op dit moment bereikbaar en operationeel is. Het vliegveld is momenteel gesloten wegens wateroverlast. De verwachting is wel dat deze problemen binnen korte tijd verholpen zullen zijn. Onze agent in India meldt dat het vliegveld waarschijnlijk weer zal opengaan op zondag 26 augustus.

Echter zijn veel mensen de regio ontvlucht en is er daardoor nauwelijks personeel om operationele werkzaamheden te verrichten. Dit tezamen met het feit dat er vrijwel geen aan- en afvoer van goederen mogelijk is, maakt dat het internationale goederenvervoer in werkelijkheid overal zo goed als stilligt.

 

Verwachtingen

Het moessonseizoen in de staat Kerala duurt nog t/m september. Daarnaast zijn er zoals beschreven veel factoren van invloed op het herstel van het transport. Daarom valt lastig te voorspellen wanneer de handel met Cochin weer zal zijn hersteld. Houd u daarom voorlopig nog rekening met vertragingen van en naar de regio.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.