+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Update GRI Mei 2015

Update GRI Mei 2015

In navolging op ons eerdere bericht over een mogelijke tariefverhoging (General Rate Increase) op de zeevrachttarieven vanuit Azië een nieuwe update van de huidige situatie.

We kunnen gerust spreken van een tarief chaos de laatste weken van deze maand : de ene rederij na de andere komt met nieuwe verlagingen voor de laatste week van mei terwijl aan de andere kant verhogingen van Usd 1000 per TEU in juni aangekondigd worden….

Een hele belangrijke ontwikkeling is de aankondiging van 2M (de alliantie van Maersk en MSC) om geen schepen meer uit de vaart te nemen en de aankondiging van Ocean 3 (de alliantie van CMA, UASC en China Shipping) dat er 3 nieuwe 19000 TEU schepen in gezet gaan worden tussen Azië en Europa. Dus de eerdere plannen om een ruimtegebrek te creëren om vervolgens de tarieven te kunnen verhogen lijken hiermee getorpedeerd.

Het is vooralsnog koffiedik kijken wat er gaat gebeuren met de zeevracht tarieven na 1 juni, maar deze acties lijken een grote tariefverhoging voor begin juni niet te ondersteunen.

Zodra er meer nieuws is over de tarieven voor volgende maand dan stellen we u direct op de hoogte.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.