+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Uw kleding snel in bezit – het begint bij een volledige factuur

Uw kleding snel in bezit – het begint bij een volledige factuur

Veel van onze klanten die kleding importeren, krijgen facturen waarop niet voldoende gegevens staan vermeld. Dit maakt het voor onze douane declaranten lastig om goederencodes te adviseren. Voor hen is het van groot belang dat zij beschikken over een gedetailleerde factuur. Alleen dan kunnen zij uit de ruim tienduizend goederencodes de juiste selecteren.

 

Waarom zijn correcte goederencodes voor u van belang?

Natuurlijk wilt u dat uw zending zo snel mogelijk op de eindbestemming aankomt. Een juiste factuur zorgt ervoor dat de juiste goederencode snel kan worden bepaald. Wanneer essentiële gegevens ontbreken moeten declaranten extra informatie bij u inwinnen. Vaak zijn de benodigde specificaties niet direct beschikbaar, wat resulteert in vertraging van de zending.

Daarnaast kan de douane u een boete opleggen wanneer er een foutieve goederencode wordt opgegeven. Dit geldt namelijk als een onjuiste aangifte. Het maakt daarbij niet uit of de douanerechten behorende bij de foutieve en juiste goederencode hetzelfde zijn.

 

Waar voldoet een goede factuur aan?

Ten eerste is het van belang dat de incoterm van de betreffende goederen altijd wordt vermeld op de factuur. Samen met het doorgeven van de juiste specificaties, zorgt dit ervoor dat de declarant de juiste goederencode kan toekennen en de douanewaarde kan berekenen. Vraag uw fabrikant om de volgende vier specificaties op de factuur te vermelden:

  1. Hoe is het artikel gemaakt: geweven of gebreid?
  2. Type product: wat voor soort kledingstuk is het?
  3. Van welk type stof is de kleding gemaakt?
  4. Voor welke doelgroep is de kleding bestemd?

 

Factuur gegevens en goederencodes

 

Voorbeeld van een goede specificatie op de factuur: girls jacket, woven, polyester

 

Vragen?

Wellicht heeft u nog vragen over goederencodes en/of de te vermelden gegevens op de factuur. Onze declaranten staan u graag te woord.

E-mail: customs@ritra.nl

Tel: 010 – 76 71 000

 

De klant blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor de juiste goederencode. Ritra Cargo heeft enkel een adviserende rol.

 

Download hier het PDF-bestand: ‘Uw kleding snel in bezit – het begint bij een volledige factuur’.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.