+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vakantieperiode China: meld uw zendingen tijdig aan

Vakantieperiode China: meld uw zendingen tijdig aan

Mid-autumn festival China

Ieder jaar van half september t/m half oktober ontstaat er grote druk op de scheepsruimte in China. Dit komt door de vele nationale feestdagen die in deze periode plaatsvinden. Fabrieken zijn dan gesloten en het werk in de havens ligt stil. Importeurs die hier geen rekening mee houden in de planning lopen het risico dat hun zendingen vertraging oplopen.

 

Feestdagen in China

Het Mid-Autumn festival in China vindt dit jaar plaats van 22 t/m 24 september. In heel het land is men dan vrij. Een week later, van 1 t/m 7 oktober, wordt de Golden Week gevierd. Ook dan ligt het werk stil. In de tussenliggende week en de dagen voor- en na deze feestdagen zal er grote druk op de scheepsruimte zijn.

Deze capaciteitsproblemen worden enerzijds veroorzaakt door leveranciers die nog snel hun goederen voor de feestdagen willen verschepen. Door het grote ladingaanbod kan dan niet alles mee. Daarnaast worden er na de Golden Week vaak afvaarten geschrapt. Dit komt doordat de fabrieken een tijd hebben stilgelegen, waardoor er minder ladingaanbod is. Helaas valt vooraf vaak niet te zeggen welke afvaarten zullen worden geschrapt. Het advies is dan ook om uw goederen tijdig aan te melden voor verscheping. Zo voorkomt u onnodige vertragingen.

 

Download: vakantiekalender Aziatische productielanden

In Azië zijn er gedurende het jaar vaker langere vakantieperiodes. Dit kan grote invloed hebben op uw planning. Daarom hebben wij de belangrijkste vakantiedagen in China, Vietnam, Indonesië, India en Bangladesh in de “Vakantiekalender productielanden” verzameld. Zo kunt u uw planning hierop aanpassen en onnodige vertragingen voorkomen.

U kunt de “Vakantiekalender Productielanden” hier kosteloos downloaden.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.