+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vergeet u de Golden Week niet?

Vergeet u de Golden Week niet?

Vergeet u de Golden Week niet?

Het lijkt nog even te duren, maar de tijd vliegt en oktober is dichterbij dan u denkt. Van 1 t/m 8 oktober is het weer Golden Week in China, een week vol festiviteiten waarbij het hele land vrij is. Vergeet u dit niet mee te nemen in uw transportplanning?

 

 

Beperkte capaciteit

De Golden Week is één groot feest, waarbij bijna iedereen in China vrij is. Dit geldt dus ook voor de logistieke branche. Fabrieken zijn gesloten, havens liggen stil en er is minimale bezetting op kantoren, waaronder die van onze agentschappen. Er is geen ontkomen aan. Hierdoor kan het zijn dat verladers, die op laatste moment nog goederen willen verschepen, tegen een probleem aanlopen.

 

In deze periode wisselt het ladingsaanbod sterk. Veel importeurs willen nog snel voor de feestdagen hun goederen laten verschepen. Hierdoor is het ladingaanbod erg groot terwijl lucht- en zeehavens maar een bepaalde capaciteit hebben.

 

Het kan zijn dat rederijen last-minute hun afvaarten schrappen. Dit zorgt ervoor dat sommige vracht niet meer mee kan, omdat het schip vol is. Deze lading wordt dan gerolled naar een volgende afvaart. Vaak is dat pas na de feestweek en zou dit, na de Golden Week, hinder kunnen veroorzaken.

 

 

Vooruit plannen

Voor u als verlader is het belangrijk om nu alvast na te denken over hun transportplanning. Dit om eventuele vertragingen te voorkomen. Ontkomt u er toch niet aan om rondom de Golden Week te importeren vanuit China? Zorg er dan voor dat u ruim van tevoren een boeking plaatst. Er is dan een grotere kans dat uw vracht nog mee kan met de geplande afvaart.

 

Als importeur is het ook handig om rekening te houden met andere internationale feestdagen in Azië. In samenwerking met onze overzeese agenten, hebben wij deze allemaal voor u op een rijtje gezet in onze bureaukalender.

 

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over de Golden Week of over u transportplanning? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.