+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vertraging transport door storingen Douane

Vertraging transport door storingen Douane

Storingen DMS zorgen voor vertraging

Sinds eind vorig jaar worden alle aangiftes verwerkt in het nieuwe Douane Aangiftesysteem DMS. Door de introductie van DMS hoopte de Douane de vele storingen achter zich te laten, maar tot op de dag van vandaag is het tegenovergestelde waar gebleken. Helaas heeft dit inmiddels flinke vertraging in logistieke processen tot gevolg.

 

Douane Aangiftesysteem DMS onbereikbaar

Om u een beeld te geven; tussen 6 mei en 4 juni was DMS zo’n 150 uur niet beschikbaar. Op dinsdag 18 juni lag DMS er vrijwel de hele ochtend uit, een week eerder was het systeem ook al twee volle dagen niet beschikbaar.

 

Als gevolg kunnen onze declaranten geen nieuwe gegevens invoeren of voorgewerkte aangiftes doorzetten. Hierdoor kan uw lading niet worden aangegeven en dus ook de terminal of loods niet verlaten.

 

 

Na de storing

Als DMS na een verstoring weer in de lucht is lopen zowel onze declaranten als de Douane tegen een flinke achterstand aan. Ondanks onze inspanningen kan ook uw transport hier last van hebben. In de meest ongunstige situatie moeten wij u vragen om uw transportdatum uit te stellen. Wij vragen u dan ook om uw begrip.

 

 

Vragen?

Als u vragen heeft over uw transport dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met uw Ritra Cargo contactpersoon.

 

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.