+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Drukte veroorzaakt vertragingen haven Chittagong

Drukte veroorzaakt vertragingen haven Chittagong

Chittagong, de grootste haven van Bangladesh, kampt de komende maanden waarschijnlijk met vertragingen. De haven wordt momenteel belast door een opeenhoping van vrachtschepen die wachten om gelost te worden. De oorzaak ligt in een drietal factoren:

  • Door de havenstakingen begin mei is er een lossingsachterstand ontstaan
  • Er komen momenteel veel meer vrachtschepen aan dan gebruikelijk
  • Capaciteitsgebrek: onvoldoende kades om aan te leggen en materiaal om schepen te lossen

Het gevolg is dat alle import naar Bangladesh een vertraging oploopt van zo’n 2 tot 3 dagen.

Vergelijkbare problemen hebben zich vaker voorgedaan in Chittagong. De ervaring leert dat dit gelukkig weinig invloed heeft op de export naar Europa. Feederschepen behoren volgens planning vanuit Chittagong te vertrekken naar overslaghavens. Daar bevoorraden ze moederschepen. Momenteel wordt echter volledig van deze planning afgeweken. Containers worden niet op de geplande feeder geladen, maar simpelweg op de eerstvolgende die beschikbaar is. Voordeel van deze ongeregeldheden, is dat vertragingen veelal worden voorkomen.

De problemen in Chittagong houden waarschijnlijk aan tot juli. Ondanks dat wij geen vertragingen verwachten voor transporten van onze klanten, houden wij dit uiteraard toch nauwlettend in de gaten. Bij afwijkingen zullen wij u persoonlijk op de hoogte brengen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.