+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Verwachte verhogingen voor lokale kosten in 2023

Verwachte verhogingen voor lokale kosten in 2023

Verwachte verhogingen 2023

De berichten rondom de huidige prijsinflatie en de te verwachte verhogingen vliegen u om de oren. De prijzen zullen, ook voor alle transport gerelateerde kosten, inderdaad fors stijgen. Uiteraard speelt de prijsinflatie hierbij een grote rol. Maar er zijn nog veel meer ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat kosten oplopen. Waar moet u rekening mee houden in 2023?

 

 

Onrust en geruchten

Er heerst onrust, zonder meer. Vervelend, maar helaas zijn de geruchten over verhogingen niet uit de lucht gegrepen. Ook voor alle transport gerelateerde kosten, zullen de prijzen fors stijgen. Hierbij speelt de prijsinflatie zeker een grote rol. Maar dit is niet het enige. Er zijn veel bewegingen gaande die een direct effect hebben op de kostenverhogingen.

 

Zo blijven de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, de aanhoudende energiecrisis en het gebrek aan personeel en materiaal in de transportsector, lastige omstandigheden waar we rekening mee moeten houden. Niet voor niets hebben de CAO-onderhandelingen dit keer veel langer geduurd dan in voorgaande jaren. Daarnaast zijn de toename van de filedruk en de congestieproblemen op inmiddels ieder vlak en gebied in zowel de Rotterdamse haven als op Schiphol, ook van grote invloed op de huidige markt.

 

 

Gevolgen voor lokale kosten 2023

Dit alles zal zijn weerslag hebben op kosten voor onder andere wegtransport, luchtvrachtafwikkeling, afhandelingskosten op terminals en de werkzaamheden in loodsen. Daarnaast heeft de eerste containerterminal, Rotterdam World Gateway (RWG), gemeld dat ze een piektoeslag voor vervoerders gaan doorvoeren.

 

Deze toeslag van €15 exclusief BTW wordt berekend aan vervoerders die een tijdslot willen boeken tussen zes uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds. Hiermee wil RWG de beschikbare capaciteit tijdens een tijdslot beter benutten. Door de congestie op deze manier aan te pakken hoopt men daarnaast de doorstroming op de terminal te bevorderen. Op dit moment is nog niet duidelijk of meerdere containerterminals dit voorbeeld zullen volgen.

 

 

Wat betekent dit voor u?

Helaas zijn ook wij genoodzaakt om u de prijsstijgingen voor 2023 door te berekenen om onze service en dienstverlening op het hoge niveau te houden zoals u dat van ons gewend bent. Percentages die ons recent ter ore zijn gekomen liggen tussen 10%-15%.

 

Zowel voor u als voor ons wordt 2023 een uitdagend jaar. Maar we zijn ervan overtuigd dat, zolang wij met elkaar in gesprek blijven, we ook deze tijd samen te boven zullen komen. Wij hopen ons definitieve voorstel in december met u te kunnen delen. Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. Ook nu gaan wij het gesprek niet uit de weg.

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.