+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vietnam herontdekt als nieuw productieland

Vietnam herontdekt als nieuw productieland

vietnam productieland

Vietnam wordt als productieland voor steeds meer ondernemers interessant. Waar China nog regelmatig te kampen heeft met lockdowns, staat de economische markt van Vietnam al geruime tijd als sterk en solide te boek. Daarnaast is er sinds een aantal jaren tariefpreferentie van toepassing. Dit biedt interessante mogelijkheden voor importeurs. Wat weet u al van de Vietnamese markt?

 

 

Kan Vietnam China van de troon stoten?

U kunt het zien als een verschuiving. De vele lockdowns in China gooien helaas nog regelmatig roet in het eten. Dit wordt gezien als één van de oorzaken van de huidige, afgeremde economische groei in China. Als gevolg van de lockdowns moet er ook voortdurend worden geanticipeerd op de onverwachte sluiting van fabrieken. Deze zorgen voor ongewenste onregelmatigheden in de supply chains van verladers.

 

Verladers zijn hierdoor terecht kritisch en vragen zich af; “Wat kan ik doen om risico’s te spreiden?” Tenslotte is met lege handen staan geen optie. Op zoek gaan naar een ander productieland is dan geen vreemde gedachte. En waarom zou u zich dan niet eens verdiepen in de stabiele handelsmarkt van Vietnam, waar u ook nog eens profiteert van tariefpreferentie?

 

 

De stabiele markt, tariefpreferentie, vrije handel en andere voordelen

Vietnam staat bekend om haar stabiele markt in vraag en aanbod. Daarnaast heeft produceren in Vietnam nòg een aantal grote voordelen. De relatief lage (loon-) kosten en de tariefpreferentie, oftewel de (gedeeltelijke) vrijstelling van het betalen van invoerrechten, maken dat importeren vanuit Vietnam voor veel importeurs interessant is.

 

Om de handel met Vietnam nog meer te stimuleren heeft de Europese Unie in 2020 een vrijhandelsovereenkomst getekend. Hierbij staat het economische belang voorop. Naast het creëren van meer banen en economische groei wordt er aandacht geschonken aan betere arbeidsomstandigheden, mensenrechten en milieu.

 

Om gebruik te kunnen maken van deze interessante regeling heeft u wel een REX verklaring nodig. Dit regelt u met uw leverancier. Let er wel even op dat uw benodigde REX-verklaring voldoet aan de eisen. Zo voorkomt u onnodige vertraging, douanecontroles en boetes.

 

 

Betrouwbare partner

Ritra Cargo werkt in Vietnam al jarenlang en naar alle tevredenheid samen met een lokale, betrouwbare agent. Ons agentschap werkt onder leiding van een Europees management. Zij zijn gevestigd in de belangrijkste productieplaatsen van het land: Hanoi en Ho Chi Minh City.

 

Vanaf het eerste bestelmoment tot aan de uiteindelijke levering op de eindbestemming: u kunt er op vertrouwen dat alles goed geregeld wordt. En zoals u dat van ons gewend bent, wordt dit gedaan door één vast contactpersoon.

 

 

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Bezoek onze Vietnam pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.