+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Voorkom planningsproblemen met de vakantiekalender productielanden

Voorkom planningsproblemen met de vakantiekalender productielanden

Langere vakantieperiodes in Aziatische productielanden komen enkele keren per jaar voor. Dit vraagt doorgaans om extra oplettendheid van importeurs. Langere periodes van verlof veroorzaken namelijk nogal eens grote druk op scheepsruimte. Geeft u uw boekingen niet tijdig door, dan bestaat de kans dat uw goederen niet meekunnen.

 

Pas uw planning aan op vakantieperiodes

In Azië komt het regelmatig voor dat een land meerdere dagen, of zelfs een hele week vrij heeft. Denk hierbij aan Chinees nieuwsjaar en de Golden Week in China. Maar ook tijdens de EID-festiviteiten rondom het einde van de Ramadan wordt er dagenlang niet gewerkt in Indonesië en Bangladesh.

Als u importeert vanuit Azië, is het belangrijk om uw planning op de feestdagen aldaar af te stemmen. Containerschepen zitten vlak voor langere vakantieperiodes vaak bomvol. Hierdoor komt het geregeld voor dat er containers achterblijven. Wanneer de schepen na de vakantie de dienstregeling weer hervatten, moet deze achterstand eerst worden weggewerkt. Dit zorgt wederom voor vertragingen.

 

Download de vakantiekalender

Om te voorkomen dat u problemen ervaart rondom de Aziatische vakantieperiodes, hebben wij hiervan een overzicht gemaakt. Hierin kunt u de belangrijkste feestdagen in 2018 terugvinden. De grootste Aziatische productielanden Bangladesh, China, India, Indonesië en Vietnam vindt u terug in deze vakantiekalender.

Voorkom dat uw planning uitloopt en download nu dit handige vakantieoverzicht.

Vakantiekalender expediteur Ritra Cargo agenten

Vakantiekalender productielanden 2018: januari, februari

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.