+31 (0)10 76 71 000
Select language

Voorkom vertraging: download de Vakantiekalender Productielanden 2020

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Voorkom vertraging: download de Vakantiekalender Productielanden 2020

Feestdagen Azie 2020

In de ideale wereld komt elke zending precies volgens planning aan. Helaas is dit niet altijd de realiteit en kan er onderweg van alles misgaan. Gelukkig zijn er ook een aantal vaak voorkomende problemen die makkelijk kunnen worden voorkomen. Eén daarvan is de onvoorspelbare situatie rondom Aziatische feestdagen. Door deze inzichtelijk te hebben kunt u als importeur problemen zoals vertragingen voorkomen.

 

Meer vraag dan aanbod

In Azië zijn er veel feestdagen die meerdere dagen tot zelfs enkele weken duren. Wilt u rondom deze tijd goederen verschepen? Dan zorgt dat vaak voor problemen. Capaciteitstekort, vertragingen en een forse stijging van de zeevrachttarieven zijn hierbij eerder regel dan uitzondering.

 

Deze problemen worden allemaal veroorzaakt door grote fluctuaties in vraag en aanbod. Voordat de feestdagen van start gaan zijn schepen vaak al lang van tevoren volgeboekt. Na afloop worden er daarentegen juist veel afvaarten geannuleerd vanwege het geringe ladingaanbod. Fabrieken hebben tijdens de feestdagen immers ook stilgelegen. Flinke vertragingen komen dan ook regelmatig voor. Doordat de vraag vele malen hoger ligt dan het aanbod, kunnen rederijen daarnaast ook nog eens fors hogere tarieven vragen.

 

Vooraf is helaas lastig te voorspellen welke problemen zich zullen voordoen. Daarom is tijdig boeken het beste advies dat we u kunnen geven. De Vakantiekalender Productielanden helpt u hierbij.

 

Meest complete overzicht

Veel websites op het internet kunnen u vertellen welke feestdagen er waar worden gevierd. Echter is er in Azië niet alleen sprake van nationale feestdagen, maar ook van regionale feestdagen. Deze worden alleen plaatselijk gevierd. Dit maakt het bijblijven met feestdagen onoverzichtelijk en lastig.

 

Om een precies overzicht samen te stellen voor onze Vakantiekalender Productielanden vragen we onze overzeese agenten om ons van de juiste informatie te voorzien. Met vestigingen in alle belangrijke haven- en productieplaatsen, weten zij namelijk precies van welke feestdagen u wel en niet op de hoogte moet zijn. Zo komen we tot een overzicht waar u op kunt vertrouwen.

 

In onze Vakantiekalender Productielanden 2020 vindt u alle relevante feestdagen in China, Vietnam, Bangladesh, Indonesië en India*.

Vakantiedagen Azie 2020

 

Vakantiekalender op maat gemaakt

Importeert u veel goederen uit een oorsprongsland die niet in onze Vakantiekalender staat? We vullen hem graag voor u aan. Laat ons weten om welk land het gaat, dan gaan we voor u aan de slag.

 

Ander belangrijk nieuws
Chat with us