+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vooruitzichten Chinees Nieuwjaar 2021

Vooruitzichten Chinees Nieuwjaar 2021

Feederdiensten Zuid-China

Het lijkt nog ver weg, maar 12 februari 2021 is de start van het Chinees Nieuwjaar. Dit betekent topdrukte op de scheepsroute vanuit het Verre Oosten. Momenteel zijn vertragingen en overvolle schepen al aan de orde van de dag. De vooruitzichten zijn wat dat betreft helaas niet goed. Nu al rekening houden in uw planning met het Chinees Nieuwjaar kan helpen om problemen te voorkomen.

 

Plannen rondom topdrukte

Het Chinees Nieuwjaar is één van de belangrijkste en langstdurende feestdagen in China. Heel het land is dan 6 dagen vrij. In de dagen voorafgaand en na het Chinees Nieuwjaar draait het bedrijfsleven in China eveneens op een laag pitje. Velen nemen namelijk een aantal dagen extra vrij. Hierdoor is de handel met China langere tijd ontregeld.

 

Daarnaast is de druk op de scheepsruimte vlak voor de start van het Chinees Nieuwjaar elk jaar uitzonderlijk hoog. Veel importeurs proberen nog net voor de start hun lading weg te krijgen. Als gevolg zijn er veel meer boekingen dan dat er ruimte beschikbaar is, waardoor niet alles kan worden verscheept. De lading die niet meer mee kan voor de feestdagen loopt hierdoor weken vertraging op.

 

Wilt u rond het Chinees Nieuwjaar importeren uit China? Zorg er dan voor dat u nu al begint met plannen. We raden u aan om waar mogelijk voor afvaarten te kiezen die ruime tijd voor het Chinees Nieuwjaar vallen, of erna.

 

Planning afstemmen met uw leverancier

Ritra Cargo doet er alles aan om uw goederen mee te krijgen op de geplande afvaart. Echter kunnen we vertragingen helaas niet altijd voorkomen. Een goede samenwerking tussen expediteur, verlader en leverancier kan helpen om problemen te voorkomen.

 

Zo helpt het als importeur om uw zendingen ver vooruit te boeken. De kans dat uw goederen meekunnen op de geplande afvaart is dan aanzienlijk groter. Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat uw leverancier de goederen op tijd aanlevert. We adviseren u dan ook om uw planning goed af te stemmen met uw leverancier. Zo zorgen we er samen voor dat uw import zo min mogelijk overlast ondervindt van het Chinees Nieuwjaar.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.