+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Voorzichtig herstel luchtvracht van coronacrisis

Voorzichtig herstel luchtvracht van coronacrisis

Vliegtuig

De afgelopen maanden werd het luchtruim bijna uitsluitend gebruikt om medische hulpmiddelen te vervoeren. Gelukkig komt hier nu verandering in. Doordat veel Europese landen de afgelopen weken versoepelingen hebben doorgevoerd wordt er meer gevlogen. Er komt steeds meer vraag en ruimte beschikbaar voor consumentengoederen. Dit maakt ook dat de torenhoge luchtvrachttarieven eindelijk beginnen te dalen.

 

Langzaam herstel luchtvrachttarieven en ruimte naar “normaal” niveau

Inmiddels zijn veel landen die lange tijd in lockdown hebben gezeten weer opengegaan. Dit heeft in de maand mei voor een verdubbeling van het aantal vrachtvluchten op Schiphol gezorgd ten opzichte van de maanden ervoor. De luchtvracht is nog niet terug op het oude niveau, maar er is een stijgende lijn zichtbaar. De markt voor consumentengoederen trekt weer aan.

 

Voor de luchtvrachttarieven geldt dat deze ook weer richting een normaal niveau gaan. Tijdens het hoogtepunt van de crisis lagen de tarieven soms wel 500% (!) hoger. Inmiddels is er minder vraag naar transport van beschermende kleding, zoals mondkapjes en gezichtsmaskers. Daarnaast komt er met het grotere aanbod van passagiersvluchten ook meer vrachtruimte voor consumentengoederen beschikbaar. Dit alles zorgt voor dalende tarieven, al zijn ze nog steeds hoger dan gebruikelijk.

 

Goederentransport gaat altijd door

Met de absolute doorbraak van het coronavirus in Europa was niet te voorzien welke enorme gevolgen dit zou hebben voor de transportsector. Vooral de luchtvracht is hard getroffen. Ruimte was er nog nauwelijks en tarieven waren torenhoog. Gelukkig vonden we samen met onze agenten oplossingen om goederen alsnog van A naar B te krijgen.

 

Zo hebben we inmiddels al heel wat luchtvrachtzendingen vanuit China via sea-air weten te vervoeren. Daarnaast hebben we ook veel goederentransport per spoor via de Nieuwe Zijderoute gedaan. Vooral deze laatste vorm van transport was en is nog steeds erg populair onder verladers. Dit komt met name doordat spoorvervoer erg betrouwbaar en duurzaam is. De positieve ervaringen die hierin zijn opgedaan zullen in de toekomst ongetwijfeld leiden tot meer gebruik van beide transportoplossingen.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de huidige situatie in de luchtvracht? Neem dan contact op met Team Ritra Schiphol.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor FCL en LCL-treintransport van China naar Nederland? Of wilt u informatie over onze sea-air opties? Chantal, Daisy, Marjo, Patty en Martijn van Team Ritra sales vertellen u hier graag meer over!

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.