+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Vracht, transport en warehousing; alles bij de hand

Vracht, transport en warehousing; alles bij de hand

Vracht, transport en warehousing

Om uw transport zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om alles door één partij te laten verzorgen. Wist u dat Ritra Cargo naast zee- en luchtvrachttransport, ook warehousing, fysieke distributie en value added services aanbiedt? Samen met maar liefst 3 betrouwbare warehousing partners nemen wij u graag alle zorg uit handen.

 

 

 

Alles wordt geregeld

Al ruim 30 jaar is Ritra Cargo persoonlijk en innovatief. Een transparante organisatie, met korte lijnen, vertegenwoordigd in 42 landen. Bij Ritra staat de klant altijd voorop! Zoals u van een expediteur mag verwachten, bieden wij een compleet pakket aan diensten.

 

Om overzicht en inzicht in uw voorraadbeheer te bewaren kunnen wij alle zaken rondom uw transport regelen. Ritra regelt uw zending van A tot Z, zonder tussenstappen, met één vast contactpersoon. Door onze in-house services verkorten wij uw leadtime.

 

Met alle expertise binnen vier muren, zorgen wij ervoor dat uw goederen snel en probleemloos op de eindbestemming aankomen. Voor de meest efficiënte uitvoering van uw transport combineert Ritra uw zee– of luchtvrachtzending eenvoudig met warehousing en distributie.

 

 

Wie, wat, waar?

Onze warehousing partners zijn gevestigd op drie locaties in Nederland: Oudenbosch, Bergschenhoek en de derde zit bij ons om de hoek, in de Waalhaven. Door samen te werken met drie verschillende partijen, met ieder hun eigen expertise, kunnen we veel verschillende diensten aanbieden.

 

Er zijn dan ook tal van mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan (langdurige) opslag, het vrijgeven van goederen, voorraadbeheer en natransport. De loodsen worden uiteraard allemaal 24/7 bewaakt door verschillende camera’s.

 

Onze partner in de Waalhaven heeft een team van 15 experts rondlopen. Deze loods beschikt over 5000 palletplaatsen. Ook zijn alle trucks die worden gebruikt 100% elektrisch. Naast normale heftrucks, beschikken zij ook over een push en pull machine. Een unieke manier om, met slipsheets in plaats van met pallets, een container te beladen en het laadvolume hiermee te verlagen.

 

 

Welke dienst past bij u?

Ritra’s extra services bestaan uit drie diensten: warehousing, fysieke distributie en value added services:

 

  1. Warehousing

Warehousing is het tijdelijk opslaan van goederen. Uw goederen worden direct gelost in de beveiligde loods van één van onze partners. Hier controleren we de vracht op schade en worden de cartons nageteld. Daarna worden de goederen op europallets geplaatst. Dit wordt uitgevoerd volgens uw specifieke richtlijnen. U bepaalt of er wel of niet wordt geseald en waar we de eventuele barcodes plaatsen. Ook voor langdurige opslag van uw goederen kunt u bij ons terecht, deze kunnen worden opgeslagen in de loods in Oudenbosch.

 

  1. Value added services

Met onze value added services, wordt er letterlijk extra waarde toe gevoegd aan uw product. Soms gaat er iets mis bij de eindafwerking van de vracht, denk aan verkeerd geplakte prijsstickers of labels die onjuist zijn bevestigd. Wij zorgen ervoor dat dit snel wordt hersteld in de loods. Zo loopt het vervolg van uw levering geen onnodige vertraging op. Onder value added services vallen bijvoorbeeld: het vervangen van labels, opnieuw stickeren of het samenstellen van individuele orders. Indien gewenst kan dit natuurlijk ook al door onze agent voor uw worden gedaan, in het land van oorsprong.

 

  1. Fysieke distributie

Van het klaarmaken in het magazijn, tot de aflevering bij de afnemer: Bij fysieke distributie draait het om magazijnbeheer, voorraadbeheer en transport. Diensten die worden uitgevoerd, zijn onder andere crossdocking, controle en sorteren, palletizeren, opslag, distributie en value added services. Wij werken hiervoor samen met vaste, betrouwbare vervoerders. Deze worden geselecteerd op basis van flexibiliteit, kwaliteit en prijs.

 

 

Wilt u gebruikmaken van een van onze warehousing diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

 

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.