+31 (0)10 76 71 000
Select language

Wat is babykleding volgens de douane?

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Wat is babykleding volgens de douane?

Importeert u babykleding? Dan kan het verstandig zijn om de inhoud van uw facturen nogmaals te controleren. Bij het opmaken van de importaangifte voor de douane zien wij hier namelijk veelal dezelfde fout in terugkomen. Vaak worden er te grote maten tot babykleding gerekend, wat kan leiden tot vertraging van de aangifte en sancties van de douane.

 

Babykleding tot en met maat 86

Wat valt nu precies onder de noemer ‘babykleding’? De douanewetgeving stelt dat babykleding niet groter is dan maat 86. Grotere maten zijn officieel ‘jongens/meisjes kleding’. Wij zien echter vaak facturen voorbijkomen, waarop bijvoorbeeld babykleding in maat 92 staat vermeld. Dit is niet correct en zal resulteren in een foutieve aangifte.

Om dit te voorkomen corrigeren wij deze fouten uiteraard wanneer wij ze tegenkomen. Logischerwijs kost dit wel meer tijd, waardoor het opmaken van uw importaangifte en uw zending vertraging kan oplopen. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen.

 

Leverancier instrueren

Constateert u dat er fouten op de factuur staan met betrekking tot de maat van de babykleding? Dan adviseren wij u om hierover direct contact op te nemen met uw leverancier. Zo voorkomt u mogelijke problemen, zoals een boete van de douane, meer fysieke controles (fyco’s) en vertraging van uw zending.

 

Ander belangrijk nieuws
5 / 5 sterren gebaseerd op 11 Google reviews