+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Wat is de CO2-uitstoot van uw goederentransport?

Wat is de CO2-uitstoot van uw goederentransport?

FLEGT-vergunning Ritra Cargo

Hoeveel CO2-uitstoot veroorzaakt mijn goederentransport? Het antwoord op deze vraag is voor steeds meer verladers van belang. Om in deze behoefte te voorzien was het al langere tijd mogelijk de CO2-uitstoot van uw transporttraject bij ons op te vragen. Ritra Cargo neemt hierin nu een volgende stap. Vanaf begin volgend jaar kunt u de CO2-uitstoot van uw goederentransport terugvinden op de factuur. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.

 

Over onze CO2-calculator

Goederentransport en CO2-uitstoot zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De keuze voor de ene of andere modaliteit kan hierin gelukkig wel een groot verschil maken. Zo is algemeen bekend dat de CO2-uitstoot van luchtvracht vele malen groter is dan die van zeevracht. Vaak is dit echter niet zo duidelijk. Met onze CO2-calculator creëren we hier inzicht in.

CO2-rekenmodel maakt transport duurzamer expediteur Ritra Cargo

Voorbeeld uitkomst CO2-calculator

 

Het rekenmodel voor de CO2-calculator is in 2019 ontwikkeld door onze stagiair Rozwitha Roos. Het is een veelomvattend en betrouwbaar model, waarmee de CO2-uitstoot van hele transporttrajecten kan worden berekend. Vanaf elke willekeurige laadhaven in de wereld tot aan het afleveradres in Nederland. Dit maakt het mogelijk om een bewustere transportkeuze te maken.

 

CO2-uitstoot meewegen in transportkeuze

Wilt u weten voor hoeveel CO2-uitstoot uw beoogde vervoerstraject verantwoordelijk is? Of wilt u een vergelijking maken met andere modaliteiten? We rekenen het graag voor u uit. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

 

Meer informatie over wat u allemaal precies te weten kunt komen met onze CO2-calculator voor goederentransport vindt u hier.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.